Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний гуманітарний штаб продовжує вдосконалювати алгоритми дій

19 травня 2022 - 17:35

На черговому засіданні обласного гуманітарного штабу, що продовжує піклуватися про потреби переселенців, розглянули важливі зміни у логістиці доставки гуманітарних вантажів, які було запроваджено Кабінетом Міністрів України.

Зокрема, обговорили питання затвердження алгоритму подачі заявок, відвантаження та звітування благодійними фондами та організаціями за переміщену та видану гуманітарну допомогу. Секретар гуманітарного штабу Катерина Симонова повідомила про зміни, які впроваджені Кабінетом Міністрів України.

Своєю постановою КМУ врегулював алгоритм подачі заявок на відвантаження. Це дозволить оптимізувати можливість безкоштовної доставки, а також видачу гуманітарних вантажів. Персональних відвантажень для благодійних організацій та фондів проводитись не буде. Відтепер усі благодійні організації, волонтери та фонди мають подавати заявки до громад, які вже будуть подавати узагальнені запити на ОВА. 

Усі вагони, які надсилаються на ЗОВА, будуть автоматично переходити у її власність, з подальшим розвантаженням на обласні склади. Розподілятися ця допомога буде відповідно до потреб та заявок громад. Безкоштовне доставлення Укрзалізницею вантажів, отримувачем яких не є ЗОВА, а інші організації чи особи, припиняється. 

Також було обговорено кадрові питання. До складу гуманітарного штабу було введено представника благодійного фонду «Посмішка UA», щоб звязок влади з волонтерськими об'єднаннями був ще тіснішим.

Крім цього члени штабу погодили виділення коштів на закупівлю 77 тисяч брендових пакетів за цільовою програмою “Назустріч людям” для видачі продуктових наборів у виставковому центрі “Козак-Палац”.  



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни