Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Балка Маркусова – об’єкт спільної відповідальності зацікавлених сторін

29 квітня 2011 - 12:58

Питання екологічного стану балки Маркусової, що розташована у Запоріжжі, розглянули учасники наради, яку провів перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

Балка Маркусова знаходиться пiд так званою «чорною» горою, де запорізькі металургійні підприємства вивантажують відпрацьовані відвали. З 1954 року балка знаходиться на балансі ВАТ «Запоріжкокс». За рахунок цього підприємства уздовж балки були прокладені водовідвідні труби для стічних вод та колектор. З часом  водовідвід почали використовувати промислові підприємства, що знаходяться поряд – ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод».

При цьому роботи по утриманню водовідводу у належному стані проводило ВАТ «Запоріжкокс», яке взагалі не використовує ані колектор, ані трубу. Враховуючи це, керівництво заводу звернулося до очільника регіону з проханням розібратися з ситуацією та визначитись з відповідальними суб’єктами за подальше утримання водопропускних споруд.

- Щоб не допустити погіршення технічного стану труби та забруднення Дніпра стічними водами, маємо зайти спільне рішення, яке б задовольнило всіх учасників процесу, - звернувся до присутніх перший заступник голови ОДА О. Литвин.

Представники ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод» категорично відмовились брати на баланс ці об’єкти, оскільки, на їх переконання, затрати на утримання їх не виправдовують себе.

У цій складній ситуації виконуючий обов’язки очільника регіону поставив завдання виконавчому комітету Запорізької міської влади - провести розрахунки по утриманню колектора, його ремонту та передачі на баланс міста. Промисловим підприємствам для подальшого використання цих об’єктив – бути готовими платить конкретні суми.

Представники ВАТ «Запоріжсталь» та ВАТ «Запорізький сталепрокатний завод» погодились розглянути можливість спільного утримання водопропускних споруд. ВАТ «Запоріжкокс» має прийняти пайову участь при передачі цих об’єктів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону