Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Буду лобіювати інтереси цього заводу на всіх рівнях»

30 червня 2011 - 16:51

Такими враженнями поділився голова облдержадміністрації Борис Петров під час відвідання Вільнянського машинобудівного заводу ім. Т.Г. Шевченко. На сьогодні це підприємство має дуже широкий ряд продукції, що випускається заводом. Це виготовлення комплектуючих для пасажирського складу залізниць (головні частини, інтер’єри вагонів, комплектуючі для рухомого складу поїздів); вогнегасників; столових приладів зі срібла; метало та деревообробки.  

Сьогодні на підприємстві працює близько 700 робітників. Це молодий колектив, середній вік якого 33 роки.

Як розповіла віцепрезидент підприємства Любов Паронова  в минулому році підприємство почало важливе співробітництво з «Брянським машинобудівним заводом», для якого спроектувало, виготовило та встановило екстер’єр та інтер’єр магістрального тепловозу 2ТЕ25А. Також підприємство не стоїть на місці у розробці нових технологій так  в минулому році виконана ініціативна розробка комплектів електрообладнання для пасажирських вагонів. 

- Такі люди, як співробітники цього підприємства, обертають світ. Це завод зі своїми унікальними технологіями, які не мають аналогів ні в Європі, ні на пострадянському просторі. Ми домовились, що в вересні підприємство представить свою продукцію на інвестиційному форумі, який, ми очікуємо, відвідає Президент України, - заявив керівник області.

Вільнянський машинобудівний завод розпочав свою роботу у 1870 році. У 1996 році на його базі було створено ВАТ «Науково – виробниче підприємство «Рост». Основним напрямом діяльності якого стало наукоємне виробництво комплектуючих для рухомого складу ДП «Укрзалізниця». Сьогодні підприємство має значну матеріально-технічну базу, та має більше 20 партнерів в різних країнах світу.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області