Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Порядок призначення субсидій спрощено

3 серпня 2011 - 13:07

Порядок призначення субсидій спрощено

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно якої порядок надання субсидій на житлово-комунальні послуги спрощено у порівнянні з умовами, які діяли протягом року. Відтак врегульовано деякі проблемні питання при визначенні права на субсидію  громадянам, які прописані разом з родичами, що не проживають на житловій площі, мають у власності автомобілі, та сім’ям, у складі яких є діти або інваліди I  та II групи.

Як пояснили в Головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, прийняті Урядом рішення дозволяють забезпечити державною підтримкою при оплаті житлово-комунальних послуг всіх громадян, які цього потребують. Зокрема, надано право на призначення субсидій громадянам, які мають нереструктуризовані борги за послуги ЖКГ, що утворилися до 1 грудня 2006 року. Врегульовано також питання про призначення субсидій сім’ям, у яких члени родини відсутні тривалий час або проживають чи перебувають на навчанні  в іншому місті чи країні. У такому разі субсидія призначається за наявністю лічильників та  підтверджуючих документів про тимчасову відсутність зареєстрованих осіб, а в окремих випадках – на підставі обстеження умов проживання.

Також відтепер субсидія надається сім’ям, які звертаються по державну допомогу і у володінні яких знаходиться автомобіль вітчизняного виробництва, що перебуває в експлуатації не менше 10 років, та іномарка старша за 15 років.

Крім того, згідно прийнятої постанови скорочується строк надання рішення про призначення субсидій. Установи, що надають додаткову інформацію за запитом органів праці та соціального захисту населення,  мають відповісти протягом 15 днів.  

З 1 січня 2011 року в області  із заявами про надання субсидій на послуги ЖКГ звернулися 42,8 тисячі сімей, призначено  субсидій  36,4 тисячам сімей. Станом на 1 серпня, коли зменшена або відсутня плата за теплоносії,  субсидії отримують 18,7 тисячі сімей

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни