Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада пришвидшує темпи створення регіонального перинатального центру

12 серпня 2011 - 09:26

Обласна влада пришвидшує темпи створення регіонального перинатального центру

За  планом реалізації Національного проекту «Нова якість охорони материнства та дитинства», що має на меті створення мережі високотехнологічних, якісно оснащених перинатальних центрів в усіх регіонах країни, Запорізька область внесена в чергу з фінансування на 2013 рік.

Швидкі координовані дії обласної влади  щодо підготовки та своєчасного надання пропозицій з реалізації проекту дозволяють керівництву Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України включити Запорізький регіональний перинатальний центр для бюджетного фінансування на 2012 рік.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Наталії Мотовиці, створення даного центру передбачається на базі Запорізької комунальної установи «Міський пологовий будинок № 5». Фахівці цього медичного закладу впродовж багатьох років допомагають  вирішувати найбільш гострі, складні проблеми акушерства та гінекології, консультуючи та надаючи медичну допомогу пацієнткам з категорії найвищого ризику можливих ускладнень з усіх районів області. Тут тісно співпрацюють з науковцями кафедри акушерства, гінекології та репродуктивної медицини ЗДМУ, що базується  у цьому ж закладі.   КУ «Міський пологовий будинок № 5» з 2004 року сертифікований на звання «Лікарня доброзичлива до дитини», є обласним координаційно-тренінговим центром проекту «Здоров’я матері та дитини» з впровадження сучасних перинатальних технологій. У 2009 році закладу присвоєно звання «Центр якісного медичного обслуговування». На базі цього пологового стаціонару вже створено та функціонує відділення інтенсивної терапії новонароджених на 6 ліжок; накопичено достатній досвід лікування та виходжування найважчої категорії пацієнтів – глибоко недоношених новонароджених. Досвід роботи і рівень фахової підготовки персоналу вже є достатнім для закладу ІІІ рівня спеціалізованої медичної допомоги, яким, як передбачається, стане регіональний перинатальний центр.

- Введення в дію регіонального перинатального центру сприятиме вирішенню найскладніших перинатальних проблем та дасть можливість забезпечити населення усіх територій області доступною висококваліфікованою медичною допомогою, комфортними умовами народження та виходжування дітей, що, в свою чергу, дозволить  суттєво знизити показники материнської, перинатальної та дитячої смертності, захворюваності породіль і новонароджених, інвалідності з дитинства, -  зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - А також сприятиме  підвищенню ефективності використання ресурсів медичних установ, допоможе  забезпечити розвиток найефективніших напрямків медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів