Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Обласна влада проти розробки залізорудних родовищ у Гуляйпільському районі»

6 січня 2012 - 09:15

Олександр Дудка: «Обласна влада проти розробки залізорудних родовищ у Гуляйпільському районі»

Майже синхронно були опубліковані матеріали у газетах «Прав.Да» №52 від 29.12.11 «ГОК-Стоп» та «Субота плюс» №1 від 05.01.12 «У Запорізькій області відмовились від залізорудних родовищ», у яких порушується проблема розробки залізорудного родовища в Гуляйпільському районі.  Заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка прокоментував ситуацію та висловив позицію влади з цього приводу.

Адже Олександр Дудка пропрацював на посаді голови Гуляйпільської райдержадміністрації останні п’ять років, тож добре знає ситуацію з залізорудними родовищами і повністю підтримує місцевих жителів.

- Моя позиція і як вихідця з Гуляйпільського району, і як заступника голови облдержадміністрації, і просто як людини така: я підтримую людей, бо вони є господарями на своїй землі. Ніякі розкопки та будівництво кар’єру, зміни ландшафту та природного фонду проводитися не будуть. Позиція обласної  влади однозначна: прислуховуватися до думки жителів району, які виступають категорично проти розробки родовищ. Наш головний обов’язок – захищати життя, здоров’я та інтереси народу, - зазначив Олександр Дудка.

У зазначених матеріалах йшла мова про наміри інвесторів розпочати розробку залізорудного родовища на території Гуляйпільського району. З цього  приводу жителі села Залізничне провели збори громади, на яких селяни висловилися однозначно проти будівництва ГЗК. Своє рішення вони аргументують нанесенням шкоди екології та знищенням родючих земель, на яких до того ж розташовані паї селян. У журналістів викликало сумніви і походження  канадської компанії, яка має намір інвестувати у родовище. Вони з’ясували, що її українське представництво «Гуляйполе-Айрон» зареєстроване зовсім недавно і представлене єдиною особою директора, що для компанії, яка заявляє про мільярдні інвестиції, несерйозно.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат