Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівельні роботи на гуртовому ринку – на підході

12 січня 2012 - 16:30

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів нараду з питань будівництва гуртового ринку сільськогосподарської продукції «Січовий» у Запоріжжі. Захід відбувся за участю голови облради Павла Матвієнка та Запорізького міського голови Олександра Сіна.

- Програма Президента України передбачає ряд заходів, спрямованих на стабілізацію цін на продовольчому ринку, один з яких – будівництво  мережі гуртових ринків по  всій країні. Сьогодні ми з’ясуємо, яка робота проведена у цьому напрямку, а також, на яку допомогу обласної влади розраховує інвестор, - зазначив, розпочинаючи нараду, Олександр Пеклушенко.

 Про поточну ситуацію щодо будівництва ринку поінформував директор ТОВ «Агробізнес Запоріжжя» Володимир Савін. За його словами, до фінішної прямої наближаються процеси погодження проекту землевідведення та підведення комунікацій. Генеральний підрядник проводить тендери на закупівлю матеріалів та готується розпочати будівництво об’єкту.

Згідно проектної документації на території гуртового ринку розміщуватимуться товарні павільйони, логістичний склад, виставковий центр, митний термінал, а також тимчасове та сезонне овочесховища. Важливо, що на ринку буде працювати як професійний оптовий оператор, так і безпосередні виробники продукції сільського господарства.

- По технології будівництва та схемі подальшої роботи ринку в мене зауважень чи запитань немає. Зрозуміло, що тут працює команда професіоналів, яка спирається на науковий та практичний підхід, - зазначив очільник регіону та запропонував директору ТОВ «Агробізнес Запоріжжя» зупинитися на проблемних питаннях, для розв’язання яких потребується допомога обласної влади.

За словами  Володимир Савіна,  найбільш проблемне питання, яке наразі постає перед виконавцями робіт, є необхідність розширення Оріхівської траси, що має забезпечити вільний під’їзд до території гуртового ринку. Крім того, є запитання щодо строків вивезення непридатних хімічних засобів із захисту рослин, які зберігаються на одному зі складів на відведеній території.

Олександр Пеклушенко заявив, що питання виділення коштів на розширення дороги порушить вже при наступній зустрічі з Президентом України. Також запевнив, що докладе максимум зусиль для того, щоб відшукати кошти для вивезення непридатних мінеральних добрив з території.

По завершенні наради її учасники виїхали на майданчик, де найближчим часом розпочнеться будівництво гуртового ринку, та на власні очі ознайомилися з сьогоденною ситуацією.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також