Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька влада та громадськість розробили пропозиції до Національного плану дій з реалізації проекту «Партнерство «Відкритий Уряд»

3 квітня 2012 - 09:30

Запорізька влада та громадськість розробили пропозиції до Національного плану дій з реалізації проекту «Партнерство «Відкритий Уряд»

Минулого тижня до Кабінету Міністрів України направлено пропозиції обласної виконавчої влади та запорізької громадськості до Національного плану дій з реалізації міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Пелих.

- Виконуючи доручення Кабінету Міністрів України щодо громадського обговорення проекту плану заходів з реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», обласна державна адміністрація спільно з запорізькою громадськістю підготували пропозиції до Національного плану дій з реалізації міжнародної ініціативи. Минулого тижня наші пропозиції передані до Кабінету Міністрів України. Вони стосуються сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах державного управління, покращення якості публічних послуг, а також забезпечення безпеки в державі, - повідомив Юрій Пелих.

Як зазначив посадовець, участь держави в ініціативі «Партнерство «Відкритий Уряд» є показником того, що Україна стоїть на демократичних засадах у взаємовідносинах влади та громадськості.

Участь України в проекті передбачає, що керівництвом держави разом із громадськістю буде розроблено національний план дій з впровадження ініціативи. Обов’язковою умовою є проведення органами влади широких консультацій з громадськістю з метою її інформування про зобов’язання перед Партнерством та урахування в національному плані пропозицій громадянського суспільства. Саме таким шляхом розроблялися пропозиції від Запорізької області.

Готовий національний план дій Україна має надати до 9 квітня, а вже в середині травня буде вирішено, чи увійде наша держава до «Партнерства «Відкритий Уряд». Приймати рішення буде керівний комітет, до якого входять вісім країн світу.

Облдержадміністрація розробила свої пропозиції до національного плану дій ще до початку лютого, але було прийнято рішення, що від нашого регіону надійдуть спільні пропозиції від влади та громадськості, тож влада та громадськість активно працювали над розробкою спільних пропозицій.

- Якщо хоч один пункт з наших пропозицій увійде до національного плану дій, це буде свідчити про те, що ми працювали недаремно, - зазначив Юрій Пелих.

 

Довідкова інформація:

Партнерство «Відкритий уряд» – це багатостороння  ініціатива, офіційно запроваджена 20 вересня 2011 року. Її пріоритетами є забезпечення виконання урядами конкретних зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління; залучення громадян до участі в процесах державного управління; боротьба з корупцією; використання нових технологій для покращення державного управління.

Щоб стати членом ПВУ, країни повинні прийняти Декларацію «Відкритого уряду» на рівні представників урядів, надати національний план дій, розроблений за участю представників громадянського суспільства, до березня 2012 року та погодитися на незалежне оцінювання результатів своєї діяльності. До ініціативи вже приєдналися 50 країн світу, в тому числі -Україна.

До Громадського Партнерства на підтримку впровадження в Україні ініціативи «Відкритий Уряд» входять 47 недержавних організацій та 13 індивідуальних членів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників