Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні та педагоги – лідери у впровадженні медіа-технологій в освіту

18 квітня 2013 - 17:37

Запорізькі учні та педагоги – лідери у впровадженні медіа-технологій в освіту

У Класичному приватному університеті відбулося нагородження призерів міжнародних, всеукраїнських і обласних конкурсів для вчителів та учнів. Усі роботи поєднувала загальна тематика – використання медіа-технологій в освіті та повсякденному житті. Під своїм дахом КПУ зібрав переможців і призерів другого Міжнародного медіа-фестивалю для школярів «Москва-Запоріжжя», Всеукраїнського веб-квесту «Безпечний Інтернет», Всеукраїнського конкурсу «Успішний проект - 2012» і обласного веб-квесту для учнів «ІнфоСтратегія». Конкурси проводилися за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Класичного приватного університету.

У Всеукраїнському веб-квесті «Безпечний Інтернет» взяли участь 318 учасників із 11 регіонів, з них майже половина - 154 педагоги-інноватори медіа-освіти із Запорізької області. Метою конкурсу став показ можливостей Інтернету в навчанні, залучення освітян до використання нових форм роботи з дітьми, підвищення знань учасників про безпечний Інтернет. Розв’язуючи веб-квест, необхідно було послідовно виконати шість завдань, пов’язаних із сучасним Інтернет-контентом та його прихованими загрозами. Переможців визначали за кількістю набраних балів, і три перших місця посіли запоріжці.

Всеукраїнський конкурс «Успішний проект - 2012» проводиться за підтримки компанії Intel і спрямований на розробку освітніх проектів, до яких залучені як учителі, так і учні. Переможцем в номінації «Соціальні ініціативи» став проект «Загадка чорного монаха».

Учні були не менш активними, ніж їх наставники: 170 учнів 9- 11 класів Запорізької області взяли участь в обласному веб-квесті «ІнфоСтратегія». Під час виконання завдань діти познайомилися з сучасними Інтернет-технологіями, навчилися шукати необхідну інформацію в мережі Інтернет та аналізувати її, створювати плейлисти та багато іншого.

Другий Міжнародний медіа-фестиваль для школярів «Москва-Запоріжжя» залучив до участі майже 70 загальноосвітніх, позашкільних, приватних навчальних закладів; на який було представлено  311 робіт у п’яти номінаціях: «Мала Батьківщина. Нерукотворне чудо»; «Мала Батьківщина. Рукотворне чудо»; «Безпечне дитинство – майбутнє країни. Попередити. Врятувати. Допомогти»; «Здоровий спосіб життя»; «Надії та проблеми XXI століття». В рамках фестивалю діти ставали творцями соціальної реклами, актуальних репортажів, онлайн-проектів тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку