Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шляхи вирішення проблемних питань будівельної галузі влада відшукує разом з фахівцями

20 березня 2014 - 09:36

Шляхи вирішення проблемних питань будівельної галузі влада відшукує разом з фахівцями

Перший заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Григорій Самардак взяв участь у засіданні консультативно-дорадчої ради з питань будівництва, яке відбулося в Запорізькій торгово-промисловій палаті. Захід проходив під головуванням віце-президента ЗОСППР «Потенціал», голови правління ПАТ «Трест «Запоріжалюмінбуд» Анатолія Антоненка.

Основне завдання, яке поставили перед собою члени ради на цей день - формування пропозицій від регіону щодо внесення змін до чинного законодавства України з метою поліпшення ситуації в сфері будівництва, проектування та архітектури.

Представник обласної виконавчої влади поінформував присутніх про першочергові завдання у питанні проведення ефективних реформ, спрямованих на децентралізацію влади і передачу більших повноважень на місця.

Члени ради обговорили проблемні питання будівництва, проектування та архітектури. Йшлося про надання відкритого доступу до генеральних планів міст та іншої містобудівної документації, що є елементом забезпечення дерегуляції у сфері будівництва, необхідність погодження проектної документації органами місцевого самоврядування, створення та забезпечення діяльності містобудівних кадастрів, про необхідність переформатування роботи Держархбудінспекції та проблему отримання технічних умов.

Учасники наради поділилися міркуваннями щодо врегулювання та вирішення основних проблемних питань, які заважають розвиватись будівельній галузі, а також висунули ряд пропозицій.

За підсумками засідання Григорій Самардак доручив спеціалістам управління містобудування та архітектури облдержадміністрації узагальнити та проаналізувати надані пропозиції, а також підготувати відповідний лист Віце-прем'єр-міністру – Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни