Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Депутати затвердили оновлені та доповнені регіональні програми

20 березня 2014 - 14:51

Депутати затвердили оновлені та доповнені регіональні програми

Відбулося засідання тридцять третьої позачергової сесії обласної ради шостого скликання, в якому взяв участь голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов.

На порядок денний винесено 36 питань: це звернення депутатів Запорізької обласної ради до жителів Запорізької області щодо суспільно-політичної ситуації в Україні, а також внесення змін до ряду стратегічних програм та затвердження деяких оновлених.

У зв’язку з тим, що наприкінці минулого року несвоєчасно перераховувались кошти установами Державної казначейської служби України за зареєстрованими зобов’язаннями розпорядників коштів держбюджету, виникала значна заборгованість. Тож ряд затверджених змін були пов’язані виключно з перерозподілом фінансових ресурсів. Зокрема,  зміни торкнулися Програми розвитку освіти Запорізької області на 2013-2017 роки, Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Запорізькій області на 2013-2016 роки, обласної цільової програми "Призовна дільниця" на 2010-2014 роки, Програми з реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2016 роки, Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2011-2015 роки, Програми охорони земель історико-культурного призначення Запорізької області на 2010-2014 роки, програми «Питна вода Запорізької області» на 2012 - 2020 роки, Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2010-2014 роки тощо.

Зміни внесено і до таких програм як «Молодій запорізькій родині - доступне житло» на 2013 – 2017 роки, Цільова регіональна програма «Сільське подвір’я» та до Програми з надання цільової фінансової підтримки громадянам на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2014 рік».

Також депутати затвердили ряд оновлених програм. Йдеться про обласну Програму збереження та відтворення родючості ґрунтів у Запорізькій області на 2014-2018 роки, Програму розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки,  Програму з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів у Запорізькій області на 2014–2017 роки,  Програму з надання цільової фінансової підтримки громадянам на первинний внесок для отримання іпотечних житлових кредитів на будівництво чи придбання доступного житла на території Запорізької області за рахунок коштів обласного бюджету на 2014 рік.

Крім того, затверджено  Перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які  фінансуються за рахунок  фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2014  році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі