Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пріоритети розвитку медичної галузі винесено на суд громадськості

1 квітня 2014 - 13:20

Відбулися громадські слухання одного з пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації та обласної ради на 2014 рік: «Підвищення якості й доступності медичної допомоги», який представила директор Департаменту охорони здоров’я ОДА (стажування) Наталія Мотовиця.

Як повідомила посадовець, стратегічною ціллю при реалізації цього пріоритетного напрямку визначено забезпечення ефективної системи надання екстреної медичної допомоги населенню області, у тому числі дитячому та жіночому.

До оперативних цілей включені: створення єдиної оперативно-диспетчерської служби області; забезпечення системи екстреної медичної допомоги санітарними автомобілями; завершення повної реконструкції обласного перинатального центру.

Наразі в області створено КУ «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради», до складу якого входять три відділення та 36 пунктів. Рівно рік - з 01.04.2013 служба екстреної медичної допомоги функціонує під єдиним центром управління на всій території області. Її основне завдання – забезпечити якісну роботу та оперативну допомогу населенню. Для цього заплановано оновлення парку санітарних автомобілів на 15%, а також завершення реконструкції приміщення централізованої диспетчерської.

З метою реалізації національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» в області створено КУ «Обласний перинатальний центр» з орієнтовною потужністю  близько 2700 пологів у рік.

За словами Наталії Мотовиці,  комплекс робіт, пов'язаний з реконструкцією будівлі акушерського корпусу, завершено. Однак продовжується реконструкція гінекологічного корпусу. Одне із стратегічних завдань, що дозволить забезпечити повноцінне функціонування закладу,   – доукомплектування лікарями та молодшими медичними спеціалістами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць