Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гуманітарна політика: діти та молодь - у центрі уваги

2 квітня 2014 - 14:53

Гуманітарна політика: діти та молодь - у центрі уваги

Пріоритетні напрямки розвитку гуманітарної сфери регіону в поточному році були розглянуті в ході попередніх громадських слухань в обласній державній адміністрації. Керівники профільних структур ОДА поінформували представників громадськості про найважливіші напрямки роботи в галузі освіти, сфері захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також у молодіжній політиці регіону.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Микола Ярмощук зупинився на стратегічних цілях, які реалізовуватимуть спеціалісти Департаменту. Зокрема, забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти та створення умов для розвитку їх творчих здібностей.

Так, у планах на поточний рік - відновлення роботи чотирьох дошкільних навчальних закладів у Запоріжжі, по одному - в Мелітополі та у Василівському районі. Також будуть створені навчально-виховні комплекси в Куйбишевському районі.

Щодо розвитку творчих здібностей дітей в області планують відкрити структурний підрозділ «Мала академія наук учнівської молоді», а також на базі загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості організувати роботи позашкільних закладів.

З особливостями реалізації пріоритетного напрямку «Турбота про дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах» ознайомила начальник Служби у справах дітей ОДА Антоніна Матвєєва.

У поточному році робота фахівців Служби буде зосереджена на розвитку сімейних форм виховання. Для цього проводитимуться навчально-методичні семінари, інформацію про дітей розміщуватимуть на всеукраїнському національному порталі «Сирітству – Ні» та на веб-сайті Запорізького благодійного фонду «Щаслива дитина».

Один з напрямків роботи Служби – забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа. В області продовжать реалізацію спеціалізованої програми, яка здійснюється на умовах співфінансування.

Також буде приділена увага забезпеченню життєдіяльності та укріплення матеріально-технічної бази обласних комунальних закладів соціального захисту дітей, обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, обласного соціального Центру матері та дитини.

Про пріоритети в молодіжній політиці поінформувала начальник управління фізичної культури, молоді та спорту ОДА Наталія Власова. Так, стратегічними цілями визначено стимулювання зростання рівня майстерності спортсменів, створення сприятливих умов для їх підготовки до участі в чемпіонатах; створення системи соціально-економічних умов для ефективної соціалізації та самореалізації молоді, зокрема, інтелектуального та творчого потенціалу.

Для реалізації цих напрямків заплановано проведення капітального ремонту та відновлення системи теплопостачання в будівлі Запорізького обласного центру молоді,  створення на базі Центру  майданчика для конструктивної соціально-творчої діяльності молодіжної спільноти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону