Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область до опалювального сезону готова

1 жовтня 2014 - 17:16

В облдержадміністрації відбулося засідання антикризового енергетичного штабу, яке в селекторному режимі провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов.

Головне питання, на якому зосередилися учасники засідання, - підготовка регіону до осіннього-зимового періоду.

- Ми повинні розпочати опалювальний сезон у будь-який момент, коли це буде необхідно. За попередніми метеопрогнозами робити це зараз не варто, але цей факт не знімає відповідальності за вчасну та повну готовність до опалювального періоду. Наразі можу відзначити, що в цілому  область до зими готова, - повідомив Максим Шахов.

У ході наради керівники територій доповіли про стан готовності до морозів теплового господарства, зокрема котелень, кількість запасів вугілля, про хід ремонту водопровідних та тепломереж тощо.

Об'єкти соціальної сфери (школи, дитячі садки та лікарні) до опалювального сезону готові на 100%.

У сфері житлового господарства комплексно підготовлено 6985 житлових будинків із 6987 запланованих (99,97%), 602 котельні з 612 запланованих (98,4%), замінено 9,2 км теплових мереж, відремонтовано 56,6 км водопровідних мереж та 7,1 км каналізаційних.

Незважаючи на перевиконання планових показників у цілому по області, на сьогодні не завершеними залишаються роботи у Василівському районі (77,1%).

Крім того, згідно з порядком денним, учасники засідання обговорили питання розрахунків за природний газ та перспективи погашення боргів, які накопичилися протягом 2012-2014 років. Наразі загальний борг підприємств теплопостачання області становить 820 млн. грн., з них 184 мнл. грн. – за поточний рік. Рівень розрахунків складає 58%. Одним із методів ліквідації заборгованості розглянули компенсацію різниці в тарифах.

Окремо учасники наради зупинилися на питанні економії 30% газу. За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максима Шахова, на сьогодні заощаджувати блакитне паливо вдається всім територіям, окрім Бердянська. Посадовець наголосив на необхідності використання газу чітко в межах виділених лімітів. У цьому контексті також нагадав про моніторинг споживання блакитного палива, відповідно до якого всі території повинні щодня звітувати про кількість спожитого газу. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області