Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мобілізаційні заходи в області будуть посилені

3 лютого 2015 - 11:17

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації (стажування) Едуарда Гугніна відбулася обласна селекторна нарада з питань організації інформаційного супроводження заходів мобілізації.

Посадовець наголосив представникам територій на важливості реалізації на місцях додаткових заходів щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році, затверджених Указом Президента України від 30 січня поточного року.

За словами Едуарда Гугніна, керівники територій повинні дуже відповідально поставитися до донесення населенню об’єктивної інформації про проведення мобілізації, забезпечення військових усім необхідним спорядженням тощо.

- Вкрай необхідно, щоб ви провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з трудовими колективами, а також взяли під контроль моніторинг звернень громадян, проведення різноманітних акцій. Це потрібно уважно відслідковувати, щоб не допустити можливих провокацій. Хочу, щоб ви зрозуміли головне:  відповідальне ставлення до проходження мобілізації в області – це справа всіх і кожного. Від нашої злагодженої роботи залежить успіх нашої армії та подальше встановлення миру в країні, -  підкреслив Едуард Гугнін.

Заступник обласного військового комісара Михайло Логвінов, у свою чергу, окрему увагу звернув на низку проблем, які наразі існують в області  та заважають повномасштабному проведенню мобілізації. Серед них – поширення антиукраїнських листівок на територіях, блокування мобілізаційних процесів сільськими громадами, переїзд військовозобов’язаних до інших регіонів. За словами полковника, найгірші результати мобілізаційної кампанії в Енергодарі, Кам’янсько-Дніпровському та Великобілозерському районах.

- Зараз уже готується реєстр військозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації. В березні ці списки будуть направлені до правоохоронних органів. А поки що також наголошую на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед місцевого населення, особливо з сільськими громадами, які найчастіше блокують нашу роботу, - зазначив Михайло Логвінов.

У ході наради також було акцентовано на необхідності співпраці із засобами масової інформації, електронними та друкованими. У цих ЗМІ, за словами Едуарда Гугніна, повинні бути тематичні рубрики, присвячені героїзму бійців-учасників АТО.

За підсумками наради території мають розробити рекомендації щодо посилення мобілізаційних заходів. У цьому контексті доручено активізувати моніторинг ЗМІ на предмет наявності антиукраїнських закликів, проводити роботу з усунення несанкціонованих написів та листівок, оперативно відслідковувати всі масові акції, які можуть зірвати мобілізаційний процес, тощо.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області