Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Телемарафон «Пам'ять» зібрав майже 900 000 гривень для запорізьких ветеранів та воїнів АТО

8 травня 2015 - 17:06

Сьогодні в академічному музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбувся обласний телемарафон «Пам'ять», присвячений 70-річчю Перемоги над нацизмом в Європі та 70-річчю завершення Другої світової війни. Благодійна акція ініційована обласною громадською організацією ветеранів і підтримана облдержадміністрацією та обласною радою. Ця акція, що не має аналогів в Україні, проводиться вже шістнадцятий рік поспіль.

Цього року на телемарафон були запрошені ветерані війни, учасники АТО, діти війни, члени сімей загиблих на війні, волонтери. Концерт транслювали в прямому ефірі ЗОДТРК.

Благодійні надходження на рахунок телемарафону будуть використані виключно на надання адресної допомоги ветеранам війни, дітям війни, учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих.

Сертифікат на 100 000 гривень від імені Запорізької облдержадміністрації до фонду телемарафона передав керівник регіону Григорій Самардак. Крім того, він зробив пожертвування від себе особисто у розмірі 5000 гривень.

Загалом під час телемарафону вдалося зібрати 875 000 гривень. Це на 100 000 більше, ніж було зібрано торік.

Григорій Самардак вручив запорізьким ветеранам війни пам’ятні медалі «70 років Перемоги» та звернувся до учасників проекту.

- Сьогодні ми стали свідками справжньої єдності українців. У цьому залі зібралися герої різних поколінь, напевно різних думок та переконань. Хтось пройшов фронт Другої Світової сімдесят років тому, а хтось нещодавно повернувся з війни на Донбасі. Ваші подвиги розділені десятиріччями. Але всіх і кожного об'єднує любов до України, віра у власну державу. Спасибі вам за ваш героїзм. Спасибі, що сьогодні ми всі тут разом, пліч-о-пліч. Це наша найкраща відповідь агресору. Поки ми разом, нас неможливо здолати, - наголосив Григорій Самардак.

Збір коштів до фонду телемарафону «Пам’ять» триває. Грошові внески будуть прийматися впродовж травня на поточний рахунок: «Обласний Фонд соціальної підтримки громадян, які потребують невідкладної допомоги», розрахунковий рахунок №26009000095659, код ЄДРПОУ 20520262, МФО 300023, ПАТ "Укрсоцбанк" м. Запоріжжя, з позначкою "Благодійний внесок у фонд телемарафону "Пам'ять", назвою  підприємства, (організації або установи) із зазначенням міста або району.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ