Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада бере під контроль питання оплати за послуги газопостачання

22 липня 2015 - 14:40

Обласна влада бере під контроль питання оплати за послуги газопостачання

З 1 квітня 2015 року постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, збільшено вартість природного газу для всіх споживачів майже в шість разів, яка відтепер складає 7,188 грн./м куб. Для споживачів, які використовують газ для опалення, встановлена пільгова ціна 3,6 грн./м куб. Однак ця ціна діє лише для обсягу до 200 м куб./місяць і тільки в період від 1 жовтня по 30 квітня. Починаючи з травня  2015 року споживачі Запорізької області отримують квитанції за спожитий природний газ за новою ціною.

Однак більшість населення виявилася не готовою до таких змін, тому споживачі почали масово звертатися до газового господарства із запитаннями: чому в платіжному документі відображені такі суми. Насамперед, виникають непорозуміння зі споживачами, які несвоєчасно або останнім часом взагалі не передавали фактичних показань лічильників, або оплачували рахунки із запізненням.

Нещодавно виникло масове невдоволення споживачів після отримання рахунків за спожитий природний газ. Голова облдежадміністрації Григорій Самардак дав доручення директорові Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Андрію Антонову розібратися в ситуації та обговорити всі проблемні питання з керівництвом компанії «Запоріжгаз».

- Голова правління «Запоріжгаз» Олег Мізік запевнив, що жоден споживач не буде відключений від газопостачання до проведення повного перерахунку споживання газу та відповідних платежів. А також до отримання споживачем попередження про відключення у разі виявлення боргу. Крім того, керівництво газопостачальної компанії запевнило, що якщо споживач уже оплатив нові рахунки, то надалі вони обов’язково будуть враховані у відповідності з фактичним обсягом споживання. Незручності виникли, у тому числі, з причини появи нового оператора на ринку реалізації газу для всіх категорій споживачів - компанії «Запоріжгаз збут». Звісно, свою роль зіграло й значне подорожчання блакитного палива. У будь-якому випадку, обласна влада тримає питання на контролі та не допустить  зловживань з боку монополіста, - наголосив Андрій Антонов.

Довідково: У зв'язку із застосуванням у опалювальний період одночасно пільгової і повної ціни на природний газ особливо важливим є облік споживання природного газу чітко за календарний місяць. Показання лічильника необхідно фіксувати на останнє число звітного місяця.

Передати покази лічильника газу на 1-е число місяця можна, зателефонувавши в абонентну службу підприємства, при особистому зверненні в абонентську службу районного підрозділу газової служби, через контакт-центр підприємства за тел. 061-2-808-104, або написавши електронного листа за адресою: contact@zp.104.ua

У разі ненадходження показань від споживачів протягом перших двох днів місяця, наступного за звітним, фактичні показання на 1-е число вважаються відсутніми і нарахування суми до сплати за спожитий газ здійснюється на основі розрахунку прогнозованого обсягу споживання природного газу за календарний місяць. Розрахунковий обсяг споживання природного разу, зазначений у квитанціях, є рекомендованим до сплати і надається споживачам для спрощення процедури оплати за використаний газ.

 

Управління у справах преси і інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн