Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьке козацтво готується приймати міжнародний козацький конгрес

3 вересня 2015 - 12:10

Міжнародний козацький конгрес вперше відбудеться на Запоріжжі наприкінці вересня цього року. Оргкомітет з підготовки  заходу було створено під час чергового засідання обласної координаційної ради з питань козацтва, що відбулося під головуванням першого заступника голови ради Дмитра Сухініна. За його словами, основна мета заходу – об’єднати козацькі організації з різних країн навколо підтримки незалежності та територіальної цілісності України, її захисту від агресії збоку північного сусіда. Під час конгресу козаки планують як безпосередньо приймати делегації побратимів, так і спілкуватися через скайп-зв'язок із закордонними козацькими організаціями. Не запрошують до участі у форумі лише російських козаків, які в найгірших випадках брали участь в агресії проти нашої країни, в «найкращих» - жодним словом не висловили підтримки українцям.

Також під час засідання рада обговорила питання створення козацької територіальної громади області, герб Запоріжжя, заслухала та затвердила звіти за різними напрямами своєї діяльності.

Також під час засідання рада обговорила питання створення козацької територіальної громади області, герб Запоріжжя, заслухала та затвердила звіти за різними напрямами своєї діяльності, а також підбила підсумки операції «Козацький волонтер».

Крім цього, учасники засідання привітали та нагородили за підтримку та розвиток козацьких традицій керівника дитячо-юнацької спортивної школи бойового мистецтва «Спас» Олександра Притулу, директора обласного краєзнавчого музею Михайла  Мордовського та начальника Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександра Зубченка. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області