Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

В єднанні – сила й міць держави

12 жовтня 2015 - 11:18

Напередодні  важливих для нашої держави свят – Дня захисника України, Дня українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці в обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» відбувся патріотичний діалог з читачами, старшокласниками спеціалізованої спортивної загальноосвітньої школи-інтернату під назвою «В єднанні – сила й міць держави».

Захід пройшов у формі усного журналу, кожна сторінка якого присвячувалася окремій темі. У першій частині діалогу відбулась розмова з воїнами АТО: відомим запорізьким «кіборгом» В’ячеславом Зайцевим та бійцями 28-ї механізованої бригади Євгеном Дунаєм та Віктором Яковенком, які поділились своїми спогадами про події на сході та передали в дар бібліотеці Державний прапор України з підписами бійців-побратимів. Щемливим був виступ матері Євгена Дуная, завідувача відділу бібліотеки Людмили Леонідівни Дунай про материнську тривогу за українських героїв, що ризикують своїм життям, захищаючи рідну землю.

У наступній частині заходу підлітки за допомогою В’ячеслава Зайцева, у мирному житті наукового співробітника Національного заповідника «Хортиця», здійснили екскурс в історію бойових звитяг запорозьких козаків, познайомилися з мілітарними прапорами української держави, козацькими символами та оберегами. Єпископ Запорізький та Мелітопольський УПЦ Київського патріархату Фотій розповів старшокласникам про свято Покрови Пресвятої Богородиці та його значення в житті українського народу, збереженні його традицій. Музичним привітанням до Дня захисника України стали виступи постійних читачок бібліотеки Олександри Зворигіної та Єлизавети Шматок, які подарували всім присутнім чудові українські пісні.

На завершення заходу гості заходу отримали «патріотичні» серця, виготовлені наймолодшими читачами на бібліотечних майстер-класах.  

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області