Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Чорний список» водіїв дозволить навести лад у пасажироперевезеннях області

28 січня 2016 - 10:45

«Чорний список» водіїв дозволить навести лад у пасажироперевезеннях області

За дорученням в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля створено список водіїв автобусів-порушників, які працюють на пасажироперевезеннях.  До нього були включені водії, які у ІV кварталі 2015 року відмовили у пільговому проїзді один та більше разів, а також які допустили порушення правил дорожнього руху. Серед грубих порушень враховувалися: керування автобусом у стані сп’яніння; порушення правил, що спричинили ДТП; порушення встановлених обмежень швидкості руху; порушення правил проїзду перехресть; невиконання вимог сигналів регулювання,  порушення правил перевезення пасажирів - двічі та більше.

Інформація про порушників була надана відділом Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Запорізької області, Управлінням Укртрансінспекції в Запорізькій області, а також організаторами пасажирських перевезень - міськвиконкомами та райдержадміністраціями.

За словами директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрія Антонова, цей список водіїв -порушників буде щомісяця оновлюватися та поповнюватися інформацією про нових порушників. А от виключення конкретних водіїв зі списку порушників буде здійснюватися за результатами щомісячного аналізу. І тільки в тому разі, якщо вони протягом останнього кварталу не допустять  порушень.

Нині керівництво облдержадміністрації просить усіх небайдужих надавати наявну інформацію про відмови в пільговому проїзді з боку водіїв автобусів та пропозиції щодо покращення культури поведінки водійського складу.

Андрій Антонов зазначив, що створення цього списку спрямовано в першу чергу на покращення якості пасажирських перевезень та дотримання їх безпеки. Крім того, керуватися списком порушників зможуть керівники автопідприємств при прийомі водіїв на роботу. Тож відповідно представники цієї професії втратять бажання порушувати правила.

 

Список водіїв автобусів-порушників – у доданому файлі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни