Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці допомагають об’єднаним територіальним громадам опановувати виконання своїх повноважень

1 квітня 2016 - 15:35

Фахівці допомагають об’єднаним територіальним громадам опановувати виконання своїх повноважень

За дорученням в.о. голови обласної державної адміністрації Костянтина Бриля  налагоджується система надання методичної допомоги об’єднаним територіальним громадам фахівцями органів виконавчої влади та служб. 

Так, спеціалісти обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснили виїзд у Берестівську об’єднану територіальну громаду в Бердянському районі, де  зустрілися з головою Берестівської ОТГ  Н. Кушнір та працівниками, які ведуть відповідний напрямок роботи в громаді. Як повідомила директор   обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова,  було обговорено проблемні й актуальні питання щодо шляхів організації надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді в громаді. Відповідно до Методичних рекомендацій виконання власних (самоврядних) повноважень об’єднаної територіальної громади у сфері соціального захисту населення було запропоновано чотири моделі організації надання соціальних послуг у громаді.

У штаті виконкому Берестівської об’єднаної територіальної громади є спеціалісти, які виконують роботу, в числі інших повноважень, за функціональними обов’язками  центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Але для ефективної організації цієї роботи в повному обсязі необхідні спеціалісти, які б володіли технологіями соціальної роботи зі складними життєвими обставинами та пройшли відповідне навчання. У зв’язку з цим керівництву громади було запропоновано на початковому етапі ввести до штату дві посади фахівців із соціальної роботи.

 Також берестівських працівників запросили на навчання, яке обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запланував у ІІ кварталі 2016 року  для спеціалістів, які опікуються в об’єднаних територіальних громадах  роботою з сім’ями, дітьми та молоддю за функціями центрів соціальних служб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області