Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

День Перемоги область відзначить без параду

20 квітня 2016 - 16:11

Наближається 71-а річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка відзначається 8  травня як День пам'яті і примирення та  9 травня - День Перемоги. Завдання обласної виконавчої влади та кожного керівника – гідно вшанувати пам'ять загиблих, подякувати за подвиг кожному ветерану та кожному учаснику бойових дій, провести урочисті заходи на гідному рівні, приділити особливу увагу заходам безпеки. На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін під час селекторної наради з питань підготовки та відзначення в області Дня Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам`яті та примирення.

- Розроблено низку обласних заходів, заснованих на минулорічній концепції - 8 травня відзначається День пам’яті та примирення, а 9 травня – День Перемоги над нацизмом. Також святковий захід  -  телевізійний марафон  «Пам’ять», підсумки якого в урочистій обстановці буде підбито 5 травня. Поступово ми відходимо від помпезних  масових парадів і демонстрацій. Цього року необхідно, в першу чергу, зосередитися на увазі до конкретних ветеранів, яких, на жаль, з кожним роком стає все менше. Потрібно відвідати кожного учасника бойових дій за місцем помешкання. Головний акцент травневих святкових дат – не подія у вигляді параду, від якого ми відмовилися ще  минулого року, а конкретні люди-захисники, - підкреслив Едуард Гугнін.

За словами посадовця, телемарафон «Пам'ять» - єдина  в Україні акція такого роду. Минулого року вдалося зібрати майже мільйон гривень, і цього року провести благодійний марафон необхідно на гідному рівні.

- Прошу всіх керівників територій якомога більше розповідати про цей унікальний проект та зробити все, щоб представники бізнесу та аграрних підприємств долучились до акції. Важливо, щоб на марафон прийшли і ветерани Другої світової, і учасники АТО. Бійці, які захищали свій край у 40-х роках минулого століття та захисники сьогодення – це міцний зв'язок поколінь.  Дні 8 та 9 травня мають стати мостом між різними поколіннями запоріжців, - зазначив посадовець.

 День пам'яті та примирення – це в першу чергу меморіальні, пам'ятні заходи, панахиди по загиблих у різних релігійних конфесіях, уроки пам'яті в школах, клубах, демонстрація школярам та молоді документальних і художніх фільмів, які розповідають правду про Другу світову війну.  День Перемоги – це символ спадкоємності традицій, зв’язок воїнів–переможців нацизму та наших нинішніх захисників.

- Необхідно поставитися до майбутніх свят максимально відповідально, почати підготовку заздалегідь, створити оргкомітети, затвердити відповідні плани заходів, - наголосив Едуард Гугнін.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою