Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці підвищують професійний рівень з надання соціальних послуг сім’ям в об’єднаних громадах

5 травня 2016 - 11:44

Фахівці Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели навчальний семінар-тренінг «Надання соціальних послуг у громаді сім’ям з дітьми та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах» для спеціалістів із соціальної роботи, надавачів соціальних послуг на територіях новоутворених об’єднаних громад та працівників центрів соціальних служб.

Робота з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, вимагає високої професійності фахівців, які здійснюють соціальний супровід.

Тому навчальний семінар поєднав основні теоретичні засади соціальної роботи з цими категоріями сімей з дітьми, а також практичні методи роботи із вразливою категорією сімей. На заняттях  застосовувалися такі форми роботи як інтерактивні вправи, міні-лекції, обговорення нової інформації, індивідуальна робота та  в групах, що допомагає отримати нові знання, зрозуміти сутність проблеми та визначитись щодо шляхів її розв’язання  та подолання труднощів. Семінар дав можливість слухачам детально обговорити, оцінити та глибше усвідомити завдання, реалії та проблеми майбутньої роботи з сім’єю, яка опинилася в складних життєвих обставинах, обмінятися досвідом та поповнити арсенал інноваційними формами та методами.

У рамках семінару відбулася зустріч  представників об’єднаних територіальних громад та фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тих районів, де функціонують ОТГ, учасники якої обговорили питання взаємодії та подальшого якісного надання соціальних послуг уразливій категорії населення.

Всі учасники семінару успішно пройшли навчання  та отримали сертифікати, методичні та практичні рекомендації для впровадження їх у подальшій роботі.  

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області