Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Найкращого читача Запорізької області обрано!

6 травня 2016 - 09:03

В обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України – 2016". Кілька років поспіль він проходить у нашій області у формі обласного марафону "Книжковий Всесвіт дитинства". До "Юного читача" прибули переможці міських та районних турів конкурсу, учні 6-х та 7-х класів.

Крім розпорядниці заходу Ірини Крівенцової, дітей привітали їхні однолітки, активні читачі ОБД "Юний читач", перевтілені в образи літературних героїв, а також члени журі: головний спеціаліст Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Петрівна Пономаренко, заступник директора обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Людмила Григорівна Веселова, голова громадської ради бібліотеки Зоя Миколаївна Тименко.

Учасники книжкового марафону у першому турі змагання демонстрували свої знання класичної та сучасної літератури, відповідаючи на запитання письмової літературної вікторини. Цього року особлива увага зосереджувалась на творчості письменників-ювілярів та книгах-ювілярах. Шестеро переможців (по троє від кожної вікової категорії), набравши найбільшу кількість балів і таким чином вийшовши у другий тур змагання, у формі букслему презентували свою улюблену книжку. Ті ж учасники, які не вийшли до другого туру, були запрошені до участі у суддівстві виступів своїх однолітків. Оцінювались обґрунтованість та актуальність вибраної книги, культура мови та артистизм номінантів на перемогу. Найкращими виявились шестикласниця Оріхівської гімназії № 1 "Сузір’я" Крістіна Петрова та семикласниця Мирненської сільської ЗОШ Якимівського району Аліна Войникова. Друге та третє місця відповідно посіли: серед шестикласників – Резниченко Артур з Якимівки та Мермечлі Дар’я з Приазов’я, а серед семикласників – Кімлач Наталія з Великої Білозерки та Чернов Кирило  з Вільнянська.

Переможці марафону були нагороджені дипломами обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, а також отримали в подарунок цікаві книги та сувеніри з логотипом Конкурсу, а у травні на них чекає ще й захоплююча подорож до Львова на Всеукраїнське свято "Книгоманія – 2016".

Не залишились без нагород і інші учасники заходу, вони також отримали дипломи, книги та сувеніри від ОБД "Юний читач".

В перерві між турами дітвору запросили на захоплюючу екскурсію визначними місцями обласного центру.       Цікаву розважальну програму для юних ерудитів підготували вихованці Запорізького  міського палацу дитячої та юнацької творчості. А ще найкращих читачів Запорізької області привітав відомий письменник, казкар Олександр Виженко. На завершення всі учасники конкурсу залишили свої побажання воїнам АТО на державному прапорі, який привезла з собою учасниця з села Азов Розівського району, що безпосередньо межує з Донецькою областю. 

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі