Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Історія успіху: Преображенська сільська об’єднана громада створила освітній округ

23 червня 2016 - 08:11

Одним із вагомих управлінських повноважень, які отримали органи місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади є право і можливість на формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади. З урахуванням соціальної значимості сектора освіти і домінуючого обсягу видаткової частини бюджету ОТГ на її утримання, це завдання є одним із першочергових і найбільш актуальних для органів влади ОТГ.

Так, з метою створення рівних умов дітей щодо отримання середньої освіти рішенням сесії створено Преображенський освітній округ та визначено опорним закладом КЗ «Навчально-виховний комплекс «ОСНОВА» Преображенської сільської ради Оріхівського району.

Сьогодні на території Преображенської сільської громади функціонують 3 загальноосвітні заклади, в яких навчаються діти з  15 населених пунктів. Як інформує Відділ освіти, культури, молоді та спорту Преображенської сільської ради суб’єктами освітнього округу стали наступні філії: комунальний заклад «Омельницька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені академіка Миколи Антоновича Доллежаля»,комунальний заклад «Вільнянська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» та дошкільні ланки: комунальні дошкільні навчальні заклади «Ромашка»; «Весняночка», «Сонечко», «Білочка».

Нагадаємо, що головними завданнями опорного закладу є концентрація та ефективне використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів (вихованців), створення єдиної системи виховної роботи. Опорні заклади обирають форми, засоби і методи навчання та виховання відповідно до Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", інших актів законодавства та своїх установчих документів з урахуванням специфіки власної освітньої діяльності, профілю (спеціалізації) та інших особливостей організації навчально-виховного процесу.

На сьогодні у планах Преображенської громади здійснити закупівлю автобусного транспорту для організованого перевезення учнів за рахунок субвенції з державного бюджету.

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області