Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області вугілля замінюють альтернативними видами палива

26 серпня 2016 - 10:55

Під час семінару, який присвячено питанням енергозбереження, обговорювались особливості використання альтернативних видів палива (лігнін), створення системи он-лайн моніторингу споживання паливно - енергетичних ресурсів установами та закладами бюджетної сфери Запорізької області та проведення енергетичних аудитів «Пересувною мобільною лабораторією».

Семінар відкрив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов, який зазначив, що в області 69 котелень, які працюють на альтернативних видах палива. На ряду з використанням відходів деревини та сільського господарства, лушпиння соняшнику, пеллетів, брикетів використовуються окатиші з лігніну гідролізного.

Представник ТОВ «ЕКО-ТОПЛИВО» ознайомив учасників заходу з виробництвом та використанням окатишів з лігніну гідролізного, сухого лігнінного пилу і сорбенту, можливість його використання у всіх стандартних твердопаливних котлах без реконструкції цих котлів.

На сьогоднішній день лігнін можливо використовувати в бюджетній сфері та розглядати, як альтернативу кам’яному вугіллю. У зв’язку з тим, що даний вид палива дешевше вугілля та має аналогічні теплотворні властивості, можливо отримати економію бюджетних коштів. А також при використанні лігніну не має потреби в будівництві нових або реконструкції старих котлів. 

Згідно з Програмою з підвищення рівня енергоефективності Запорізької області на 2016-2020 роки передбачається впровадження системи он-лайн моніторингу споживання паливно - енергетичних ресурсів установами та закладами бюджетної сфери Запорізької області і проведення енергетичних аудитів «Пересувною мобільною лабораторією». Необхідність впровадження цих заходів полягає в ефективному використанні паливно-енергетичних ресурсів у бюджетній сфері. Системою он-лайн моніторингу передбачено забезпечити щоденний контроль за споживанням енергоносіїв та досягненням результатів від впровадження енергоефективних заходів. Метою цього моніторингу буде відстеження за споживанням енергоносіїв та виявлення невідповідностей або порушень.

Якщо буде виявлено, що бюджетна установа є енергозатратною, їй буде рекомендовано здійснити енергетичний аудит для визначення шляхів щодо уникнення необґрунтованих витрат та здійснення конкретних енергозберігаючих заходів.

Після енергоаудиту на основі висновків розробляється техніко-економічне обґрунтування та здійснюється опрацювання, видача технічних завдань, а також визначаються джерела фінансування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області