Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший інвестиційний форум у Запоріжжі готується залучати нових партнерів

27 вересня 2016 - 09:57

У рамках підготовки до проведення І міжнародного інвестиційного форуму «InCo Forum Integration & Cooperation», який заплановано на 11 – 12 жовтня у «Козак Палаці», відбулася нарада під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Дмитра Давтяна. У заході також взяли участь заступник голови – керівник апарату  ОДА Зінаїда Бойко, начальник Управління  зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як наголосив Володимир Шамілов, залучення інвестицій та вихід на міжнародні ринки збуту – основна мета проведення форуму, також велика увага буде приділятися кооперації та розвитку відносин між місцевим бізнесом на владою.

За словами Артура Бойка, наразі відомо, що участь у форумі  візьмуть представники Німеччини, Білорусі, Польщі, Грузії, Ірану, Канади, Кореї, Фінляндії, Албанії, Болгарії.

- Зацікавленість іноземних представників достатньо широка. Іноземні партнери матимуть змогу почути про стан та розвиток Запорізької області,  по-новому побачити та відкрити для себе наш регіон, - зазначив Артур Бойко. 

Під час форуму також буде презентовано інвестиційний паспорт Запорізької області, який дозволить показати особливості та переваги регіону, а також сприятиме залученню як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів та партнерів. За словами фахівців, регіональний інвестиційний паспорт  такого високого рівня буде створено вперше в Україні.

Під час проведення заходу будуть працювати спеціалізовані секції: «Розвиток агропромислового комплексу в регіонах», «Проблеми і перспективи розвитку промисловості», «Децентралізація».

Також планується проведення інформаційних блоків: «Розширення географії експорту українських компаній», «Інструменти підтримки та фінансування експортно-імпортної діяльності», «Розвиток кооперації на внутрішньому ринку України».

Очікується, що в урочистому відкритті форуму візьмуть участь представники центральних органів виконавчої влади, керівництво  облдержадміністрації, представники великих промислових підприємств на  агросектору, інвестори, іноземні делегації тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області