Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь акціями та концертом привітала військових

7 грудня 2016 - 09:50

До Дня Збройних Сил України в  області відбулася низка заходів. Зокрема, з нагоди професійного свята української армії обласним центром патріотичного виховання молоді у співпраці з академічним обласним українським музично-драматичним театром ім. В.Магара та за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації був проведений урочистий Урок мужності.

Його учасниками стали студенти та школярі м. Запоріжжя та  області, військовослужбовці військових частин, ветерани  антитерористичної операції на сході України.

Начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія  Власова привітала присутніх військовослужбовців з професійним святом та звернулася до молоді з побажанням активності, гідності, дієвості й патріотизму.

У програмі заходу глядачів чекали хореографічні композиції та популярні кавери на українські пісні. На сцені театру виступили військовий оркестр військової частини пп В 0105, солістка вокальної студії «Контилена» Центру культури Запорізького національного університету Анастасія Ашифіна, вихованці вокальної студії «Юність» палацу культури «Орбіта» Ігор Спориш та Вікторія Кузьменко, учасниця обласних та всеукраїнських конкурсів Анастасія Гітуляр, вокальний ансамбль Запорізького державного медичного університету.

Приємним сюрпризом став виступ найменших учасників заходу –  дітей учасників антитерористичної операції, які виконали державний гімн України.

Глядачів заходу вразив виступ вихованки циркової студії «Летюча миша» Єлизавети Ковальової та фіналіста Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Червона Рута», соліста студії «Артстайл» палацу культури «Орбіта» Германа Романченко. Концертний виступ хореографічного колективу «Спорт-арт» Запорізької державної інженерної академії запам’ятався  витонченістю і романтичністю. Гучними оплесками зал вітав вокалістів з Пологівського району -  вокальний дует «Гензель і Грета». А найбільші  глядацькі симпатії зібрали виступи хореографічного ансамблю «Перлина»    та вихованців Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник».

Крім цього, обласний центр патріотичного виховання молоді спільно з Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації провели мистецьку акцію «Про сьогодні» до Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера. 

У рамках заходу відбулись професійні читання п'єси "Бліндаж" журналіста й учасника АТО Германа Дубиніна; лібрето рок-опери "Мій тато горів…" учасника АТО Геннадія Похильченка; авторське читання віршів журналіста та учасника АТО Миколи Михайлова та авторське читання віршів Наталії Ігнатієвої.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді