Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Децентралізація влади - це та реформа, що дозволить розвиватись нашій країні»

23 лютого 2017 - 16:40

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час наради з міськими, сільськими та селищними головами, а також керівництвом Василівського району.

Як повідомила заступник голови-керівник апарату ОДА Зінаїда Бойко, згідно з перспективним планом у Василівському районі має бути створено  чотири об'єднані громади: Василівська, Дніпрорудненська, Степногірська та Малобілозерська. Наразі цей процес поступово зрушує з місця – дві сільради знайшли спільну мову та вже пройшли процедуру об'єднання, ще одна сільрада нині ініціювала об'єднання з сусідами.

За словами Костянтина Бриля, головний позитив реформи децентралізації полягає у прямих фінансових відносинах між державним і місцевим бюджетами.

- Я розумію що люди бояться змін. Проте децентралізація влади - це та реформа, що дозволить розвиватись нашій країні. І це стосується кожного населеного пункту, незалежно від того,  велике це місто чи віддалене село. Минулого року Мінрегіон виділив 46,5 мільйона гривень на підтримку об'єднаних громад Запорізької області. Перше, що нині потрібно нашим територіям, - це розробка генпланів. Сьогодні я почув приклад, як одна сільрада виробила такий документ вартістю більше 400 тисяч гривень. Тим часом при об'єднанні громади отримують допомогу у створенні таких планів. За кошти держави та за підтримки обласних фахівців розробляються документи європейського зразка. Це вже не просто слова та обіцянки, а реальний приклад позитиву, отриманого від децентралізації, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час робочої поїздки до Василівського району очільник регіону також провів особистий прийом громадян. Місцеві жителі звертались до Костянтина Бриля з проханнями про надання матеріальної допомоги,  допомоги у лікуванні та з інших проблемних питань.

Так, жителі с. Орлянське, учасники АТО  Віктор Гулак, Юрій Гринь та Володимир Бойченко попросили сприяння голови ОДА у моніторингу вільних земельних масивів на території району для безоплатного надання земельних ділянок учасникам АТО для ведення особистого сільського господарства, а також відновлення пільгового перевезення учасників АТО у приміському транспорті.

Костянтин Бриль наголосив на тому, що за словами голови Василівської РДА Валерія Кошеленка, місцеві перевізники дотримуються законодавства та не відмовляють пільговикам. Тож нині питання буде розглянуто на обласному рівні в межах повноважень Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА.

Крім цього,  жителі Василівки депутат міськради Володимир Ілієнко та голова правління ОСББ «Рідний Дім-Д» Леонід Савон порушили питання щодо завершення реконструкції об’єкта «3456».

За їх словами, цей позаміський пункт управління, призначений для забезпечення цивільного захисту населення на період військових дій та надзвичайних ситуації, нині потребує знесення паркану та приведення території до стану,  що дозволяє облаштувати на ній мінімально необхідну інфраструктуру. Свого часу замовником об’єкта виступало управління капітального будівництва  облдержадміністрації. Після проведення земляних робіт на об’єкті  прибудинкова територія та дитячий майданчик були зруйновані та приведені у непридатний для використання стан.

Костянтин Бриль нагадав, що оскільки ця недобудова належить Міноборони, вона є режимним об'єктом і не може бути змінена без спеціальних погоджень.

-  Це питання буде порушено нами на рівні Міністерства, аби в Києві нам дали дозвіл на облаштування території. Найголовніше, чого ми маємо досягти – збереження безпеки, відсутності травматизму громадян та їх захисту від небезпечного об'єкта, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наостанок під керівництвом очільника регіону відбулося засідання обласної виїзної приймальні з питань підприємництва. Представники місцевого бізнесу та влади  обговорили питання, які стосуються компетенції ГУ Держпраці в Запорізькій області: порядок здійснення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності та порядок накладення штрафних санкцій на підприємців за порушення законодавства у сфері зайнятості.

Також заступник начальника - начальник Василівського відділення Токмацької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ  Державної фіскальної служби України в Запорізькій області Наталія Солов'янова роз'яснила зміни в податковому законодавстві: суму нарахування та порядку оподаткування мінімальної заробітної плати найманого працівника, якщо він працює неповний робочий день, та порядок сплати єдиного соціального внеску.

Начальник Придніпровського міжрайонного управління водного господарства Павло Удовенко поінформував про існуючу державну підтримку відновлення зрошувальних систем.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни