Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя готується до відзначення Дня Національної Гвардії України

21 березня 2017 - 15:57

Указом Президента України було встановлено державне свято – День Національної Гвардії України, який щороку відзначається 26 березня.

Після початку російської агресії на базі Нацгвардії сформувалися добровольчі батальйони, до лав яких увійшли сотні активістів Майдану. Вони першими рушили на Схід, брали участь у визволенні Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, оберігали мир та спокій у прифронтових містах. 

Відкриваючи нараду щодо підготовки свята, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін наголосив на необхідності широкої популяризації подвигів нацгвардійців у зоні проведення Антитерористичної операції.

- Сьогодні, у часи боротьби за свободу та незалежність українського народу, такі дати нагадують нам про необхідність єднання заради захисту рідної землі, для збереження світлої пам’яті наших воїнів, що віддали життя за Україну, – Богдана Завади, Івана Гутніка-Залужного, Івана Якушина, Бориса Грязнова, Ігоря Юхимця, Сергія Добровольського, - підкреслив посадовець.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко акцентувала увагу на злагоджених діях всіх служб у підготовці свята, створенні безпечних та комфортних умов для гостей, надала доручення із вирішення організаційно-технічних питань.

 Обласна влада та Національна Гвардія готують для жителів міста справжнє свято мужності та патріотизму.

Меморіальні та святкові заходи розпочнуться цієї п’ятниці на території військових частин. Гвардійці вшанують загиблих побратимів, покладуть квіти до пам’ятників героям, відзначать найкращих бійців.

Основні урочистості відбудуться у неділю, 26 березня. Цього дня площею Фестивальною урочистим маршем, із бойовими прапорами та стройовими піснями, пройдуть військовослужбовці Національної Гвардії України. Наших захисників привітають керівники області та міста. Гарний настрій будуть створювати військові оркестри та талановита молодь із концертною програмою.

Запоріжці зможуть побачити новітню потужну техніку, яка з честю пройшла випробування на важких дорогах АТО, зберегла життя десятків військових. Традиційною солдатською кашею порадує городян польова кухня.

 

Довідково: в обласному центрі дислокуються підрозділи Південного оперативного командування Національної Гвардії України – 9-й полк оперативного призначення (військова частина 3029), Запорізька бригада охорони громадського порядку (військова частина 3033), 19-й окремий батальйон (військова частина 3026) та 2-й окремий батальйон із охорони Запорізької АЕС.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей