Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі християни відзначать Великдень спільними акціями та ходою

31 березня 2017 - 11:34

Запорізькі християни відзначать Великдень спільними акціями та ходою

Християнські церкви Запорізького краю оголосили про спільні акції на честь Великодня та святкування 500-річчя Реформації.

Про це оголосили члени Духовної ради християнських церков Запоріжжя: єпископ  Запорізький і Мелітопольський Української православної церкви Київського патріархату Фотій, екзарх  Донецький Української Греко-Католицької церкви Степан, генеральний вікарій - єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької церкви в Україні Ян Собіло, старший пресвітер об’єднання Церков християн віри Євангельської п’ятидесятників Запорізької області Василь Гедаревич, настоятель Вірменської апостольської церкви отець  Юсік Нуріджанян, старший пастор, єпископ по Запорізькій області Християнської харизматичної Церкви „Джерело життя” Сергій Гащенко, пастор РГХВСЦ „Христос є відповідь” Андрій Лисенко, пастор ЦЄХБ „Відродження” Яков Бринза, пастор РГПЦХЄВ „Сіон” Андрій Ярмохін та інші представники церков. Представник Української православної церкви отець Анатолій Ревтов повідомив, що його церква не зможе взяти участь у спільних заходах, але буде молитися за всіх учасників. 

Духовні лідери повідомили про заходи, в яких запрошують взяти участь як вірян, так і всіх запоріжців.

Зараз у рамках святкування 500-річчя Реформації триває безстрокова безперервна молитва християн церков протестантського спрямування. Запорізька область прийняла естафету 26 березня від Волинської області. Урочиста молитва з передачею естафети далі – віруючим Хмельницької області - відбудеться в Запоріжжі на майдані Героїв Революції гідності 2 квітня о 18.00 у рамках щонедільної традиційної молитви проти агресії, за мир, за Україну, яка триває в нашому місті вже третій рік за участю  представників та прихожан різних церков.

8 квітня з 10.00 у парку ім. Пушкіна в рамках святкування 500-річчя Реформації стартує благодійна акція з прибирання та впорядкування цього зеленого куточка. Також лідери церков підтвердили свій намір облаштувати на території цієї зеленої зони сімейний „Парк Біблійного періоду” з майданчиками для дітей, кафе, цікавими місцями відпочинку. Всіх городян запрошують на акцію з прибирання парку.

16 квітня, в день, коли Великдень спільно відзначатиметься за григоріанським та юліанським календарем (цього року ці дати співпали, що сприймається як добрий знак), після урочистих богослужінь усіх бажаючих запрошують взяти участь в урочистій ході головним проспектом Запоріжжя. Збір представників усіх християнських конфесій та бажаючих відбудеться о 16.30 біля ПК „Дніпроспецсталь”, з 17.00 до 18.00 святкова хода пройде проспектом Соборним до пл. Фестивальної, де відбудеться спільна молитва та концерт. Широкомасштабна молитовна акція покликана утвердити єдність нашого народу та укріпити духовне значення Великодня.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни