Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На перше ЗНО в області не з’явилися понад 500 зареєстрованих учасників

24 травня 2017 - 14:24

На перше  ЗНО в області не з’явилися понад 500 зареєстрованих випускників

Тестуванням з української мови і літератури вчора розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.

Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, у Запорізькій області для проведення тестування працювали 35 пунктів: у м. Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Енергодарі, Токмаку, Пологах, Василівці, у яких було задіяно 713 навчальних приміщень.

Для участі в ЗНО  зареєструвалися 10 602 особи, що майже на 1900  менше, ніж минулого року. Явка склала  95,11%. Так, не з’явилися на тестування 518 випускників із числа зареєстрованих. Не були допущені до складання тестування через запізнення п’ять  осіб (усі - на пункти тестування, розташовані в м. Запоріжжі). У Мелітополі та Бердянську двоє абітурієнтів не мали при собі всіх необхідних документів і також не були допущені до тестування (для входу учасникам необхідно було мати з собою сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, паспорт або інший документ, серія та номер якого зазначені в сертифікаті, запрошення-перепустку для участі в ЗНО, яку учасники мали самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки).

На виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури було відведено 180 хвилин, протягом яких необхідно було виконати 58 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, - 104. Результат виконання тесту буде зараховуватися випускникам загальноосвітніх навчальних закладів як оцінка державної підсумкової атестації.

Сертифікаційна робота складалася з трьох частин: української мови, літератури та власного висловлення. Результат виконання завдань частини 1 і 3 зараховується як державна підсумкова атестація.

Результат виконання всієї сертифікаційної роботи буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.

Через наявність мобільних телефонів та технічних пристроїв, а також за інші порушення під час технологічної перерви дочасно припинили роботу над тестами 21 учасник, в основному це випускники минулих років.

Також подано одну апеляцію  через неякісно виготовлені друком тести.

За проведенням процедури ЗНО спостерігали чотири представники громадських організацій.

Нагадуємо, що ті учасники, які з поважних причин не змогли взяти участь у ЗНО з української мови та літератури, мають право звернутися із заявою, підтверджуючими документами та копією сертифіката учасника ЗНО-2017 до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти протягом п’яти робочих днів з дня проведення ЗНО, враховуючи день пропущеного тестування.

 До поважних причин належать: участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України або прямування до/з місць їх проведення; відсутність можливості взяти участь в основній сесії ЗНО через причини, що не залежали від дій та волі учасника та на які він не міг вплинути, зокрема хвороба в день проведення ЗНО з певного навчального предмета під час основної сесії, стихійне лихо, зокрема пожежа, повінь, землетрус, військові дії або суспільні збурення, техногенна катастрофа в день або переддень проведення ЗНО з певного навчального предмета, викрадення одного з документів, потрібних для допуску до пункту проведення ЗНО, що трапилося до проведення ЗНО, але не раніше ніж за п’ять календарних днів, смерть рідних по крові або по шлюбу, яка сталася до проведення ЗНО з певного навчального предмета, але не раніше ніж за сім календарних днів, інша причина; участь у тестуванні, але неможливість завершення виконання сертифікаційної роботи через різке погіршення стану здоров’я або виникнення в пункті зовнішнього оцінювання інших обставин, що могли становити загрозу для життя та здоров’я учасників, бажання пройти зовнішнє оцінювання з цього навчального предмета під час додаткової сесії (у цьому випадку рішення про допуск для участі в додатковій сесії ухвалює регламентна комісія з урахуванням записів у документах пункту проведення ЗНО, що підтверджують погіршення стану здоров’я абітурієнта та довідки медичної установи, участь у тестуванні, але неможливість завершення виконання сертифікаційної роботи з певного предмета через допущення щодо абітурієнта порушення процедури проведення ЗНО (у цьому випадку абітурієнти можуть скористатися правом на подання апеляційної заяви про порушення процедури проведення ЗНО та вказати в ній на потребу в реєстрації для проходження ЗНО під час додаткової сесії). Прийом апеляційної заяви здійснюють у день проведення ЗНО у пункті тестування до виходу особи з нього. Проте факт написання апеляційної заяви не є гарантією автоматичної реєстрації для участі в додатковій сесії, рішення прийматиметься регламентною комісією.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров