Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відзначить День незалежності урочистим маршем військовослужбовців

24 липня 2017 - 14:43

Стан підготовки до урочистого проходження військових частин Запорізького гарнізону, запланованого на 24 серпня, обговорили на засіданні обласного оргкомітету з відзначення 26-ї річниці незалежності України, яке провела заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Прийнято рішення, що з нагоди державного свята центральним проспектом Запоріжжя  крокуватимуть майже 400 військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії та співробітників правоохоронних органів. Потужною колоною пройдуть 20 одиниць техніки, серед яких новітні БТР та БРДМ, броньовані автомобілі «Спартан» та «Когуар», гармати і зенітні установки.

Зінаїда Бойко наголосила, що військовий марш має стати центральним елементом святкувань, показати нашим землякам міць Української армії, її здатність надійно захистити нас від російсько-терористичних агресорів.

- Цього святкового дня ми маємо побачити обличчя наших героїв, більше дізнатися про подвиги бійців, завдяки яким над нашим містом мирне небо, подякувати солдатам за мужність та силу духу, - наголосила посадовець.

За словами обласного військового комісара Олександра Біди, першочергове завдання для військових підрозділів – отримати погодження від командування, підготувати особовий склад та військову техніку. Після цього відбудеться кілька спільних тренувань та генеральна репетиція. Підвищену увагу буде приділено безпеці, охороні громадського порядку, запобіганню провокацій антидержавних сил.

Обласна державна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування, військовими та громадськістю продовжує активну підготовку до Дня незалежності України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни