Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці напрацьовують пропозиції щодо рівномірного податкового навантаження на користувачів земельних ділянок

29 листопада 2017 - 16:10

Під головуванням заступника голови облдержадміністрацїі Олександра Бабаніна відбулося засідання робочої групи з опрацювання питань щодо внесення змін до податкового законодавства в частині нерівномірного податкового навантаження на користувачів земельних ділянок та неотримання місцевими бюджетами податку на доходи з фізичних осіб за оренду земельних паїв.

У засіданні також взяли участь представники юридичного відділу  апарату облдержадміністрації,  департаментів фінансів та агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники Запорізької обласної федерації роботодавців «Потенціал», Головного управління державної фіскальної  служби в Запорізькій області та представники сільгосптоваровиробників.

Учасники заходу обговорили питання нерівномірного навантаження на користувачів земельних ділянок, які використовують землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, та проблеми не отримання місцевими бюджетами податку на доходи фізичних осіб за оренду паїв.

За рішенням робочої групи, Департаменту агропромислового розвитку, з урахуванням інформації Головного управління Державної фіскальної служби та Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, буде проведено аналіз структури платників податків  громадян – власників земельних часток (паїв), які уклали договори оренди з сільськогосподарськими підприємствами, які самостійно використовують її, та особистих селянських господарств, площі земельних ділянок та сум надходжень до бюджету у формі податків. На основі цього  будуть напрацьовані пропозиції.

З метою рівномірного податкового навантаження на суб’єктів господарювання аграрного сектору економіки та виведення з тіні недобросовісних товаровиробників  робоча група планує звернутися до народних депутатів України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович