Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі Наталівки Запорізького району вимагають призначення перевиборів сільради

20 грудня 2017 - 11:41

Жителі Наталівки Запорізького району вимагають призначення перевиборів сільради

Під час брифінгу у Верховній Раді України Народний депутат України Ігор Артюшенко та жителі села Наталівка Запорізького району звернулися до українців та депутатів Верховної Ради України з проханням втрутитись у ситуацію, що склалася в їхньому селі.

За словами народного обранця, нині в Наталівці склалася ганебна ситуація, яка потребує втручання на найвищому рівні.

- Фактично рік Наталівська сільрада не працює. Тут не виплачується заробітна платня, не проводяться жодні роботи через фактичне блокування діяльності сільської ради певною політичною групою. Вже заведено кримінальні справи за підробку документів та навіть за спробу перевороту влади в селі. Але через політичний тиск однієї з опозиційних партій робота залишається заблокованою, - повідомив народний депутат України Ігор Артюшенко.

Він додав, що минулого тижня один із народних депутатів України фактично зманіпулював ситуацією і розповів неправду українській громаді. Тож до Ігоря Артюшенка звернулися жителі села Наталівка Запорізького району, аби отримати змогу розповісти, що насправді відбувається в їхньому селі.

Присутні люди зачитали офіційне звернення жителів Наталівки до українців: "Ми, жителі Наталівської сільської ради, доводимо до вашого відома, що між депутатами та виборцями Наталівської сільської ради виник конфлікт щодо формату створення об'єднаної громади: 10 із 14 депутатів Наталівської сільської ради вступили в змову з головою сусідньої сільської ради Любименком В'ячеславом Михайловичем щодо об'єднання з центром у селі Степному. Це йде проти волі жителів Наталівки та перспективного плану.

Обурені виборці відкликали чотирьох депутатів за народною ініціативою. Після цього ці депутати зібрали свою незаконну сесію. Неправомочним складом ради висловили недовіру законно обраному сільському голові Гурицькому Володимиру Едуардовичу, а також підробили документи, завірили їх незаконно виготовленою гербовою печаткою, яка і зараз знаходиться у відкликаного депутата - секретаря сільської ради Рябоконь Анжели Анатоліївни.

Фактично відбулася спроба захоплення влади на підлеглій території, де проживає понад 3 500 людей. Це паралізувало роботу ради на весь 2017 рік: не виплачувалась заробітна плата, незаконно звільнялися працівники виконавчого комітету, за несвоєчасну сплату комунальних платежів неодноразово відключалося газо- та електропостачання.

Щодо секретаря сільської ради Рябоконь Анжели Анатоліївни, яка теж була відкликана виборцями за народною ініціативою, вона підробила протокол незаконної сесії, закріпила його незаконно виготовленою печаткою, внесла себе в держреєстр приватним нотаріусом, у результаті чого проти неї була порушена кримінальна справа і вона була взята під варту. Після завершення терміну тримання під вартою Рябоконь повторно ввела себе в державний реєстр як в.о. голови сільської ради. На сьогодні ця кримінальна справа знаходиться в суді Запорізького району.

Депутати спробували оскаржити своє відкликання в суді. Проте суди та Центральна виборча комісія не виявили порушень у процедурі відкликання. Та ці депутати своїх спроб не залишають усупереч інтересам жителів громади.

У зв'язку з цим ми просимо допомогти у вирішенні конфлікту та призначити перевибори всієї сільської ради. Нехай самі жителі Наталівської сільської ради своїм волевиявленням нарешті поставлять крапку в цьому конфлікті".

Тож нині на прохання жителів села Наталівка народний депутат України Ігор Артюшенко зареєструє постанову про проведення позачергових виборів до Наталівської сільської ради Запорізького району.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку