Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У водойми регіону випущено понад 500 тисяч риб

4 січня 2018 - 14:13

У водойми регіону випущено понад 500 тисяч риб

У зоні діяльності Запорізького рибоохоронного з жовтня по грудень 2017 року до водойм випущено 574 тисячі 186 екземплярів білих товстолобів, амурів та коропів. Вселення відбувалося в межах заходів із штучного відтворення рослиноїдних та аборигенних видів риб. За дотриманням норм зариблення Каховського та Запорізького водосховищ слідкували працівники Запорізького рибоохоронного патруля.

Так, у рамках програми розвитку рибного господарства Запорізької області до водойм було випущено 250 тисяч екземплярів білого товстолоба. Зариблення здійснювалося за кошти Запорізької облдержадміністрації.

- Цей вид риби обрано невипадково, адже білий товстолоб - біологічний меліоратор водойм. Улітку, в період цвітіння води, він поїдає синьо-зелені й бурі водорості і таким чином очищає водойму, - пояснив керівник Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка.

Крім цього,  за кошти рибопромислових організацій регіону у водойми було випущено 146 тисяч 546 екземплярів білого товстолоба та амура.

Завдяки коштам громадських організацій  водні об’єкти поповнили 69 тисяч 230 екземплярів коропа та 19 тисяч 268 екземплярів білого товстолоба. За рахунок Запорізької атомної станції було випущено 10 тисяч 460 екземплярів білого товстолоба.

За словами фахівців, штучне відтворення є надзвичайно важливим напрямом функціонування рибогосподарського і природоохоронного комплексів  Запорізької області. Заходи із зариблення спрямовані на вирішення найважливіших екологічних проблем. Не менш важливим є і відтворення популяцій аборигенних видів риб у водоймах області. Тому вже зараз розпочинаються заходи з підготовки до весняно-літнього нерестового періоду. Навесні для аборигенних видів риб на Каховському та Запорізькому водосховищах будуть працювати рибоводні пункти з обслуговування штучних нерестовищ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби