Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На водоймах Запорізької області починається весняно-літня заборона на вилов риби

21 березня 2018 - 08:43

На водоймах Запорізької області починається весняно-літня заборона на вилов риби

Згідно з наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області  з 1 квітня на водоймах регіону стартує весняно-літня (нерестова) заборона на лов водних біоресурсів.

У цей період повністю заборонено промислове рибальство, а любительський лов дозволено за межами нерестовищ на ділянках для любительського рибальства тільки з берега на одну вудку або донну снасть з одним гачком.

Заборона триватиме: на Запорізькому водосховищі – з 01 квітня по 09 червня; на Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня; на річках: у корінних водах – з 01 квітня по 21 травня, в придаткових системах – з 01 квітня по 30 червня.

Перелік нерестовищ на Каховському водосховищі: Заплава о. Хортиця; озеро Лиман між селами Нижня Хортиця та Розумівка; всі затоки та заплави вздовж правого берега р. Дніпро від гирла озера Лиман у с. Нижня Хортиця до мису Лиса гора в с. Лисогірка;  внутрішні водойми о. Білий, розташованого на русловій ділянці Каховського водосховища в районі с. Розумівка та 100 – метрова акваторія мілководь навколо; гирло р. Кокань у с. Біленьке; затока  Балабинська, затока Кушугум, затоплене русло р. Кушугум.

А також усі заплави Дніпровської гряди з усіма протоками та озерами включно в таких межах: від бази ГУНП у Запорізькій області «Динамо» вниз за течією до о. Головченко (останнього острова Дніпровської гряди в районі с. Біленьке Запорізького району) та на відстань 100 м від заростей очерету у напрямку руслової частини Каховського водосховища (р. Дніпро);  від залізничної станції «1123 км» Запорізького району до о. Головченко (останнього острова Дніпровської гряди в районі с. Біленьке) однокілометрова акваторія вглиб Каховського водосховища вздовж заростей очерету Дніпровської гряди. Затока Каховського водосховища в районі м. Василівка від умовної межі: залізнична станція «Попово» - мис «Лиса гора», вглиб затоки до земляної греблі. Річка Конка від гирла(залізничного мосту) до східного краю с. Григорівка. Внутрішні водойми островів Великі та Малі Кучугури та трьохкілометрова акваторія навколо островів. Прибережна смуга мілководь завширшки 1 км від західного краю с. Іванівка  Кам’янсько-Дніпровського району  до річкового порту м. Енергодар,  а також внутрішні водойми островів Іванівські Кучугури та однокілометрова акваторія навколо островів. Акваторія Каховського водосховища від скидного каналу Запорізької ТЕС до мережі електропередач протягом 2 км і 500 м від берега углиб водосховища, внутрішні водойми Водянських  Кучугур включно. Прибережна смуга мілководь завширшки 1 км від західного краю м. Кам’янка-Дніпровська  до східного краю с. Велика Знам’янка, Кам’янка-Дніпровського району, включаючи Кам’янські кучугури. Затока Олексіївська в с. Знам’янка Кам’янка-Дніпровського району від верхів’я до гирла.

Перелік нерестовищ на Запорізькому водосховищі: всі затоки та балки від верхів’я до гирла у межах Запорізької області; р. Вільнянка від східного краю с. Михайлівка Вільнянського району; 50 – метрова акваторія навколо о. Таволжанський; заплава о. ім. Сагайдачного та 100- метрова акваторія навколо острова.

Мапа нерестовищ: 
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1GxWFOcKAPyx1GqJ2YFeOErCdQRsWs7-_&ll=47.78075126080197%2C34.82776899999999&z=9

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області