Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для подолання депресивності м. Токмак розробляється цільова програма

17 квітня 2018 - 14:41

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулася нарада з питань розробки пропозицій щодо заходів та очікуваних результатів їх виконання до проекту Державної цільової програми подолання депресивності м. Токмак Запорізької області на 2018-2022 роки. В обговоренні також взяли участь народний депутат України Сергій Валентиров, заступники голови облдержадміністрації Віктор Скобліков та Едуард Гугнін, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, Токмацький міський голова  Ігор Котелевський, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації.

Як підкреслила Елла Слепян, наразі розроблено проект концепції щодо подолання м. Токмаком стану депресивної території. Для цього розроблена державна цільова програма, тому на її заходи у тому числі передбачено  кошти з державного бюджету.

- У нас на всіх гілках влади є одне спільне завдання – це створення нових робочих місць у м. Токмаку та наповнення бюджету для соціально-економічного розвитку цієї території. Всі свої пропозиції ми потім направимо до Міністерства регіонального розвитку, - зазначила Елла Слепян.

За словами міського голови Ігоря Котелевського, статус депресивної території Токмак отримував уже двічі – у 2013 році та в 2017 році місту Токмак надано статус депресивної території на п’ять  років. Відповідно до Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» після отримання цього статусу необхідно розробити державну програму подолання стану депресивності території. Вона має передбачати комплекс заходів та фінансові ресурси на розв’язання найбільш нагальних проблем міста.

Під час наради йшлося про можливість розвивати економічний клімат території та залучати кошти інвесторів. Зокрема, розглядалися пропозиції щодо створення індустріальних парків, відкриття нових підприємств з використанням сучасної техніки, доцільність утворення нових комунальних підприємств,  розвитку транспортної системи,  житлово-будівельного комплексу, ремонту закладів освіти, охорони здоров’я та створення спортивних закладів.

Окремо учасники наради зупинилися на питанні будівництва сонячної електростанції на території Токмацького району. Як підкреслив народний депутат України Сергій Валентиров, Токмацький район уже давно став флагманом розвитку та впровадження  «зеленої» енергетики в Запорізькій області. Тому варто зосередити зусилля влади та бізнесу на тому, щоб розробити потужний енергетичний проект, що дозволить не тільки створити нові робочі місця, а й залучити кошти іноземних інвесторів та надати поштовху розвитку території.

За підсумками наради прийнято рішення опрацювати ідеї, які мають найбільший соціально-економічний ефект, для подальшого їх  подання Мінрегіону України для включення до проекту Державної цільової програми подолання депресивності  міста Токмак Запорізької області на 2018-2022 роки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області