Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрито нову лінію сучасного ливарного виробництва

20 квітня 2018 - 11:35

У рамках робочої поїздки до м. Мелітополь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь в урочистому відкритті ТОВ «ЕКОПРОМЛІТ» ГК «Турбоком».

Очільник регіону наголосив, що завдяки реформам, ініційованим Президентом України Петром Порошенком та втіленим у життя Кабінетом Міністрів України, Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, інвестори не бояться вкладати кошти в створення нових підприємств та розвиток інфраструктури.

- Інвестиції в проект заводу «Екопромліт» склали 38 мільйонів гривень. Завдяки цьому жителі Мелітополя отримають робочі місця з гідною зарплатою, а міський  бюджет – значні надходження. Все це стало реально можливим завдяки покроковому розвитку української держави. Адже глобальні реформи, які стартують від Уряду та Президента, мають позитивне відлуння на місцях для кожного українця, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль,

Як повідомив генеральний директор ГК «Турбоком» Володимир Овчаренко, ТОВ «Завод «Екопромліт» - це підприємство, яке входить до складу групи компаній «Турбоком». Нині до цієї групи входять: ТОВ «Мелітопольський завод турбокомпресорів», торговельна компанія «Турбоком», сервісний центр «Турбоком», ТОВ «Ливарна компанія «Мелт», а також торговельні та сервісні компанії в країнах СНД.

Власне ТОВ «Завод «Екопромліт» було створено для забезпечення потреб одного з підприємств групи компаній «Турбоком» ТОВ «Мелітопольський завод турбокомпресорів», яке спеціалізується на виробництві і ремонті турбокомпресорів для автотракторної і сільськогосподарської техніки. Потенційними споживачами продукції підприємства будуть виробники України, Європи, Азії, Білорусії, Казахстану, Узбекистану тощо.

Основним напрямком діяльності ТОВ «Завод «Екопромліт» є ливарне виробництво чавуну за газифікованими моделями. Цей метод дозволяє виготовляти якісне литво складних корпусних деталей без використання токсичних смол і матеріалів та є універсальним для чорних і кольорових металів. Технологія виробництва чавунних відливок на підприємстві унікальна та екологічно чиста, яка забезпечує як утилізацію небезпечних речовин, так і високу якість продукції.

- Основним напрямком діяльності «Екопромліт» є ливарне виробництво чавуну. Особливістю і гордістю заводу є унікальне, екологічно чисте виробництво чавунних виливків, при якому шкідливі речовини і продукти горіння не викидатимуться в атмосферу. Нашими фахівцями розроблена технологія, що дозволяє на виході мати якісну продукцію без шкоди навколишньому середовищу, - наголосив генеральний директор ГК «Турбоком» Володимир Овчаренко.

Мелітопольський міський голова Сергій Мінько повідомив, що проектна потужність підприємства - 3600 т лиття за рік. Чисельність працюючих на ТОВ «Завод «Екопромліт» у II кварталі 2018 року складе 54 особи, до кінця 2018 року заплановано збільшення чисельності працюючих до 100 осіб. Середня заробітна плата коливається в діапазоні  7000-15000 грн.

Після офіційного запуску  почесні гості  оглянули лінії лиття та інші потужності виробництва.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн