Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде активізовано роботу з розшуку призовників

27 квітня 2018 - 11:39

Для Запорізької області державне завдання на призов на строкову службу в армію весною 2018 року доведено в кількості 710 чоловік. Наразі до лав армії сформовано команди  загальною чисельністю 528 осіб, що становить 74,4% від  планового завдання. Про це повідомила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко під час селекторної наради.

За словами військового комісара Запорізького  обласного військкомату  Юрія Трофименка, з плановим завданням щодо  відправлення на строкову службу в армію на 100% та більше впоралися Вільнянський, Новомиколаївський, Токмацький район та місто Токмак, Василівський, Розівський та Більмацький райони області. На інших територіях планове завдання не виконано.

- Через невиконання планового завдання в області є загроза зриву призовної кампанії на строкову службу. Попереду багато травневих свят, на які, найчастіше, люди їдуть додому із заробітків, тому на свята, під час вихідних необхідно розшукувати призовників за місцем проживання,  активізувавши роботу військкоматів та Нацполіції. На обліку в Запорізькому обласному військкоматі  числиться 33 тисячі призовників, з них призову підлягає 20 тисяч 600 осіб. Серед них близько 7 тисяч мають відстрочку через навчання чи сімейні обставини. У довгостроковому розшуку знаходиться 8 тисяч 260 призовників, -  повідомив Юрій Трофименко.

У свою чергу, Зінаїда Бойко звернулася до керівників територій з проханням активніше допомагати місцевим військкоматам у проведенні інформаційно-агітаційної кампанії та роз’яснювальної роботи щодо залучення на строкову військову службу.

- Відповідальність за виконання завдання з призову на строкову військову службу покладається на голів райдержадміністрацій та керівників органів місцевого самоврядування. До кінця травня, коли завершується весняний призов, залишилося не так багато часу, тому необхідно вжити всіх можливих заходів для виправлення ситуації та максимально виконати поставлене завдання, - підкреслила Зінаїда Бойко.

Нагадаємо, весняний призов на строкову службу триває з 1 квітня до 31 травня. При цьому юнаки, які будуть призвані, не будуть залучатися до виконання заходів  у зоні АТО. Новобранці  нестимуть службу за межами Запорізької області, у пунктах постійної дислокації військових частин.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області