Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль проінспектував виконання робіт з поточного середнього ремонту автодоріг

19 червня 2018 - 10:58

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував на всіх ділянках автошляхів державного значення в Запорізькій області, де нині тривають ремонтні роботи, а також відвідав збудовані підрядними організаціями грунтозмішувальні та асфальтобетонні заводи.

Першим пунктом стала автомобільна дорога Н-08 Бориспіль – Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь на ділянці км 499+489 - км 535+789 м. Запоріжжя - смт. Комишуваха – с. Таврійське. Підрядні роботи тут виконує ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Протяжність цього об’єкта – 36,3 км. Загальна кошторисна вартість становить  403,2 млн. грн. За даними Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, планами робіт на 2018 рік передбачено освоїти 65 млн. грн., з яких 50 млн. грн. буде профінансовано  з державного бюджету, за рахунок митного експерименту - 15 млн. грн.. Виконання робіт на об’єкті розпочато 16 травня цього року на ділянці від с. Таврійське в напрямку м. Запоріжжя.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко, за цей час виконано роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття на 9,5 км на площі 76 тис.м2, регенерацію шарів основи дорожнього покриття загальною протяжністю 8,5 км на площі 64,6 тис.м2 та влаштування вирівнюючого шару на 7,3 км  площею 58,4 тис.м2. Оперативне виконання складає 50 млн. грн. Виділене фінансування дозволить відремонтувати ділянку автомобільної дороги від с. Таврійське до залізничного переїзду біля с. Комишуваха та ввести в експлуатацію 8,5 км дороги. Для завершення робіт необхідно ще  290 млн. грн.

Зі свого боку, Костянтин Бриль підкреслив, що на сьогодні Запорізька область посідає перші місця в Україні за використанням коштів держбюджету на дороги державного значення.

- Сьогодні ми об'їжджаємо всі ділянки доріг, де триває поточний середній ремонт на дорозі Запоріжжя-Маріуполь. Насамперед ми відвідали базу підрядника «ОНУР», де знаходиться грунтозмішувальна установка. Ця фірма нині працює на ділянці Запоріжжя-Оріхів. Ті темпи, якими працює «ОНУР», нас цілком влаштовують. Стосовно фінансування - ця ділянка дороги покривається до 30%, тож ми сподіваємось на кошти митного експерименту за результатами шести місяців та далі до жовтня. Адже досягнуто погодження використання коштів митниці. І жодних бюрократичних затримок немає. Бюджетний комітет та Укравтодор дуже швидко погоджують усі необхідні фінансові документи. Крім цього, ми розраховуємо на виділення додаткових коштів з держбюджету за підсумками першого півріччя, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наступною ділянкою стала автомобільна дорога Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь на ділянці км 548+108 - км 573+089, с. Преображенка - м. Оріхів – с. Новоданилівка. Виконання робіт з поточного середнього ремонту виконує підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь». Протяжність об’єкта – 24,98 км при загальній кошторисній вартості  310,4 млн. грн. Планами робіт на 2018 рік передбачено 75 млн. грн.; з них фінансування з державного бюджету - 50 млн. грн., за рахунок митного експерименту - 25 млн. грн. Виконання робіт на об’єкті підрядником розпочато 3 травня поточного року. Передбачено виконати ремонт дороги від с.Преображенка в напрямку м.Пологи.

На цей час здійснено фрезерування асфальтобетонного покриття протяжнястю 7,1 км на площі 71,5 тис.м2, регенерацію шарів основи дорожнього покриття загальною протяжністю 2,7 км на площі 31,6 тис.м2 та влаштування вирівнюючого шару на 5 км  площею 52,6 тис.м2.  Оперативне виконання по об’єкту складає 38 млн. грн. Виділене фінансування дозволить виконати роботи на ділянці с. Преображенка – м. Оріхів та ввести в експлуатацію 7 км дороги. Для завершення робіт необхідно фінансування в сумі 285 млн. грн.

За словами Костянтина Бриля, ця ділянка цікава тим, що дві підрядні організації з'єднають відновлені автошляхи ближче до Пологівського району, тож можна буде порівняти якість робіт обох виконавців.

- Оцінив колосальну роботу, яку виконала компанія «Автомагістраль-Південь» через місто Оріхів, де повністю замінено дорожнє покриття та триває підготовка до укладання вирівнюючого шару. Згідно з проектом там буде  встановлено бордюри.  Оскільки державним коштом було виконано ремонт дороги через місто, тепер чекатимемо виділення коштів ОТГ на виготовлення проектів та ремонт тротуарів, - сказав голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

А от виконання робіт з поточного середнього ремонту на ділянці км 573+089 - 647+089, с. Кінські Роздори - смт. Більмак- с. Вершина автомобільної дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь викликало в очільника регіону чимало запитань.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Андрій Івко, протяжність об’єкта складає 94 км, загальна кошторисна вартість - 1,08 млрд. грн. Планами робіт у 2018 році передбачено спрямувати 65,119 млн. грн. коштів за рахунок митного експерименту. У 2017 році виконано роботи з регенерації основи на 15,2 км та влаштування вирівнюючого шару на 5,5 км дороги на суму 76,7 млн. грн.

За даними підрядника ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ»,  роботи у 2018 році розпочато 2 травня. На цей час виконано роботи з влаштування вирівнюючого шару покриття на 5,2 км  площеб 40,1 тис.м2. Орієнтовне виконання складає 30 млн. грн. Для завершення робіт необхідно фінансування в сумі 1 200 млн. грн.

Костянтин Бриль підкреслив, що темпи виконання робіт підрядником дуже слабкі.

- Побачивши якість та швидкість виконання ремонту дороги фірмою «АЛЬТКОМ», я залишився незадоволеним. Тож буду публічно звертатися з претензіями до керівництва підрядної організації. Адже на цій ділянці траси повністю перекрито рух транспорту і є чималий обсяг робіт, і його не може виконувати один-єдиний асфальтоукладальник. Тут має кипіти робота, так само, як на попередніх ділянках цієї траси. Тож мною буде порушено питання щодо збільшення техніки, або доведеться жорстко говорити про розірвання договору, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також перевірив хід робіт на автомобільній дорозі  Н-30 Василівка-Бердянськ на ділянці км 55+082 - км 89+526, де працює підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь». Протяжність цієї ділянки становить 34 км, загальна кошторисна вартість  - 491,7 млн. грн. Планами робіт у 2018 році передбачено використати 59 млн. грн. коштів за рахунок митного експерименту. Виконання робіт на об’єкті розпочато 4 червня поточного року. Наразі виконуються роботи з фрезерування асфальтобетонного покриття (2,6 км/21,9 тис.м2), регенерації шарів дорожнього одягу (2 км/17,3 тис.м2). Для завершення робіт необхідно ще 425 млн. грн. Оперативне виконання складає 7,5 млн. грн.

Підсумовуючи результати поїздки, Костянтин Бриль зазначив, що темпи робіт, задані компаніями «ОНУР» та «Автомагістраль-Південь», цілком влаштовують владу регіону. Адже завдяки їх активності нині кошти держбюджету на дороги використані на 100%. Працюють кошти митного експерименту, також влада сподівається на додаткове виділення грошей з державного бюджету за підсумками шести місяців і активно разом з народними депутатами України працюватиме в цьому напрямку.

- Чимало критики влада області чує на свою адресу щодо виконання ремонту автодороги Василівка-Бердянськ. Та іноді претензії не підкріплені нічим, окрім популізму. Чимало часу ми витратили на процедури проектування та виготовлення тендерної документації. І нині бачимо, що компанія «Автомагістраль-Південь» приступила до виконання робіт на одній із чотирьох запланованих ділянок. Ми забезпечили ці роботи коштами з держбюджету та митного експерименту. Тож за кілька днів тут працюватиме асфальтоукладальник, - підсумував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя