Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заборгованість підприємств за спожиту електроенергію ставить під загрозу початок опалювального сезону

6 липня 2018 - 09:49

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулась нарада щодо погашення заборгованості підприємствами житлово-комунального господарства області за спожиті енергоносії. Зокрема, розглядалось питання реструктуризації боргу згідно з Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».

- Наявність заборгованості за електроенергію створює загрозу відключення об’єктів життєзабезпечення від електропостачання, а низький рівень розрахунків за природний газ ставить під питання своєчасний початок опалювального сезону у зв’язку із можливими проблемами при отриманні об’ємів на постачання газу, - наголосив Віктор Скобліков.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, на сьогодні заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ складає 957 млн. грн. і вона постійно зростає. Найбільшими боржниками серед підприємств житлово-комунального господарства є концерн «Міські теплові мережі», борг якого складає 764 млн. грн. та товариство «Мелітопольські теплові мережі» - 118 млн. грн.

Директор Департаменту Віталій Литвиненко повідомив, що загальна заборгованість підприємств водопровідно-каналізаційного господарства та теплопостачання за спожиту електроенергію складає 43,9 млн. грн. Найбільшим боржником є комунальне підприємство «Підприємство комунальної власності» у м. Енергодар, сума заборгованості якого складає 12,6 млн. грн.

За результатами проведеної наради керівникам місцевих органів влади та керівникам підприємств було запропоновано скласти графіки погашення заборгованості за спожиті енергоносії і копії графіків надати облдержадміністрації, а також розглянути можливість надання підприємствам галузі фінансової допомоги з місцевих бюджетів, вжити всіх можливих заходів для недопущення відключення об’єктів життєзабезпечення населення від електропостачання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя