Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школи Запорізької області завершили замовлення нових підручників для першачків

17 липня 2018 - 10:43

Школи Запорізької області завершили замовлення нових підручників для першачків

З нового навчального року всі заклади загальної середньої освіти, де є початкова школа, розпочинають упровадження концепції Нової української школи та нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

За словами освітян, за старими програмами дітям важко та нецікаво вчитися. У пілотних закладах протягом минулого навчального року відпрацьовано державні стандарти, головна відмінність яких –  отримання знань дітьми не тільки заради самих знань, а орієнтованість на їх необхідність у сучасному реальному житті. Запроваджується компетентісний підхід до навчання.

Для реалізації концепції Нової української школи у 2017-2018 роках у Запорізькій області   триває системна робота з підготовки педагогічних працівників та керівників закладів загальної середньої освіти до роботи в умовах Нової української школи, зокрема, проведено тренінги  тренерів та тренінги для вчителів, які навчатимуть учнів перших класів.

Усі школи Запорізької області вже здійснили замовлення нових підручників для перших класів для навчання у Новій українській школі. Як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, замовлено підручники для першого класу з математики, іспанської, французької, німецької та англійської мов, а також букварі з української мови. Всього замовлено 39012 підручників, з них 37428 для учнів та 1584 для педагогічних працівників. Отримати нові примірники школи регіону розраховують  до 01 вересня.

Наступного навчального року за шкільні парти у  509 закладах загальної середньої освіти  в Запорізькій області прогнозовано сядуть 18,3 тис. першокласників, що будуть розподілені на 830 початкових класів.

Довідково: концепція «Нова українська школа» пройшла широке громадське обговорення, до якого долучилися представники всіх зацікавлених сторін:  освітяни, батьки, експерти, роботодавці, представники професійних спільнот, громадські діячі, представники ОТГ тощо.  Вона також ухвалена колегією МОН. Ознайомитися з текстом оновленої Концепції та долучитися до суспільного діалогу навколо реформи загальної середньої освіти можна за посиланням  «Нова українська школа».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат