Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Несвоєчасне відшкодування ПДВ гальмує розвиток запорізьких підприємств

28 травня 2008 - 16:30

Стан та проблемні питання бюджетного відшкодування податку на додану вартість в Запорізькій області за підсумками 2007 та І кварталу 2008 року були розглянуті на засіданні Координаційної ради з питань забезпечення законності, правопорядку, прав та свобод громадян у Запорізькій області. У роботі Коордради взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, заступник голови ОДА Микола Фролов, керівник апарату-заступник голови ОДА Роман Дригинич.

За чотири місяці поточного року підприємствам регіону відшкодовано з бюджету 457,9 млн. гривень, що на 140,5 млн. гривень більше, ніж у 2007 році. Проте залишок невідшкодованих сум ПДВ, за інформацією голови Державної податкової адміністрації в Запорізькій області Івана Ковальчука, становить 796 млн. гривень. Зростає також і сума несвоєчасно виплаченого ПДВ. Саме про несвоєчасне відшкодування вже підтвердженого ПДВ свідчать ВАТ «ЗАлК», ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «АЗМОЛ».

- Ми стурбовані економічною ситуацією в регіоні: при нормальних темпах зростання виробництва підприємства скаржаться на нестачу обігових коштів, яка певним чином відбивається на їх фінансових результатах, – зазначив Олександр Бережний.

За підсумками розгляду цього питання члени Координаційної ради вирішили: рекомендувати Державній податковій адміністрації в Запорізькій області вжити додаткових заходів щодо забезпечення своєчасного відшкодування ПДВ у терміни, передбачені Законом України «Про податок на додану вартість»; для спрощення процедури відшкодування ПДВ звернутися до Кабінету міністрів України з проханням виконати п.3 Рішення РНБО України, затвердженого Указом Президента України «Про стан виконання рішення РНБО від 15.12.06 «Про заходи щодо попередження і нейтралізації загроз національній безпеці, пов'язаних із нестабільністю правового регулювання у сфері адміністрування ПДВ», підготувати проект змін Закону України «Про податок на додану вартість» відносно спрощення режиму відшкодування ПДВ для стабільно працюючих підприємств - крупних експортерів. Учасники засідання також звернулися до Кабміну з пропозицією поновлення порядку оформлення податкових векселів, скасованого відповідною постановою Кабміну. Посадовці та представники підприємств розраховують і на всебічне сприяння з боку народних депутатів, об'єднаних в депутатській групі «Запорізький край», зокрема, пропозиції щодо спрощення повернення ПДВ підприємствам-експортерам надішлють парламентарям для врахування в законодавчій роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку