Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна державна адміністрація сприяє національному усиновленню

28 травня 2008 - 17:14

У першому кварталі поточного року національне усиновлення в Запорізькій області переважило над іноземним – громадянами України та іноземними громадянами за цей період усиновлено 27 та 25 дітей відповідно. Про це учасників засідання Координаційної ради з питань забезпечення законності, правопорядку, прав та свобод громадян України в Запорізькій області поінформувала начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Заіц.

Під час засідання члени Коордради розглянули стан забезпечення виконання компетентними органами вимог Закону України «Про охорону дитинства», а також інших законодавчих актів щодо права дітей на безпеку життя та здоров'я. Як поінформувала Антоніна Заіц, станом на 1 квітня 2008 року у службах у справах дітей Запорізької області на обліку перебувають 4668 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 3665 – діти, позбавлені батьківського піклування, та 1003 – діти-сироти, які можуть бути усиновленими. У порівнянні з минулим роком кількість дітей зазначених категорій зменшилась. Так, наприкінці 2007 року на обліку перебувало 4777 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 3742 – позбавлені батьківського піклування та 1035 – діти-сироти.

Учасники засідання наголосили, що одним з пріоритетних напрямків діяльності обласної державної адміністрації є стимулювання розвитку національного усиновлення, зосередження зусиль на його популяризації та збільшенні кількості національних усиновлювачів для створення сімейного оточення дітям, які його позбавлені.

- Я наголошую на вимозі Президента України та позиції обласної державної адміністрації: в Запорізькій області не повинні лишитися діти, позбавлені батьківського піклування або відповідної турботи держави, – підкреслив перший заступник голови ОДА Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров