Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зі вступом до СОТ держава зобов’язана сприяти розвитку місцевих товаровиробників

30 травня 2008 - 15:32

Головні аспекти проекту Програми розвитку місцевих товаровиробників обговорили на черговому засіданні в облдержадміністрації члени обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Заступника голови ОДА Володимира Кальцева, який очолив роботу коордради, стривожила ситуація, в якій опинилися представники малого та середнього бізнесу за умов вступу до СОТ. Тому він запропонував спільно проаналізувати стан справ і з'ясувати больові моменти.

На думку начальника управління з питань розвитку підприємництва головного управління економіки ОДА Світлани Кругляк, яка подала аналітичний прогноз подальшого перебігу подій, для підприємців важливими перевагами нових правил взаємодії у бізнесовій сфері можна вважати лібералізацію торгівлі та забезпечення прозорих і справедливих умов ведення бізнесу. Також передбачається, що їм стануть більш доступними і дешевими кредитні ресурси. Разом з тим, підвищиться конкуренція. І місцеві товаровиробники можуть розчинитися у потоці імпортних товарів, що прийдуть на наш ринок.

Щоб підвищити конкурентоспроможність місцевих товаровиробників, обласний Союз підприємців спільно з головним управлінням економіки ОДА та рядом представників депутатського корпусу області пропонує впровадити обласну Програму розвитку місцевих товаровиробників. Йдеться про лобіювання їх інтересів на загальнонаціональному рівні, залучення банків-партнерів до взаємодії на вигідних для обох сторін умовах, інформаційну підтримку малого та середнього бізнесу тощо.

Члени координаційної ради одностайно ухвалили даний проект і запропонували подати його на розгляд обласної ради з тим, щоб забезпечити йому належну фінансову підтримку через обласний бюджет.

Держава зобов'язана сприяти розвитку місцевих товаровиробників, – підбив риску заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев. – Тому особисто я вітаю таку пропозицію і забезпечу її супровід у всіх інстанціях.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою