Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Моя мрія про будівництво пасажирського терміналу Запорізького аеропорту збувається»

13 серпня 2018 - 15:38

За повідомленням Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, будівництво об’єкта триває максимально швидкими темпами. Загальна кошторисна вартість інвестиційного проекту становить 542 мільйони гривень, які витрачаються з метою розвитку транспортної інфраструктури Запорізького регіону. Джерелом фінансування є власні кошти аеропорту та бюджет м. Запоріжжя. Загальна площа нового терміналу займе 12,5 тис. кв. м. Із  трьох поверхів один буде технічним, ще два передбачені для пасажирів.

Як наголосив Костянтин Бриль, минулого року був проведений частковий капітальний ремонт злітно-посадкової смуги, продовжується будівництво огородження довкола території аеропорту та встановлення систем відеонагляду, одночасно з цим розпочалося будівництво нового сучасного аеровокзалу.

- Запоріжці дійсно потребують сучасного пасажирського терміналу. Адже з 1965 р., коли було зведено аеровокзал, майже нічого не мінялось. Відповідно технічний стан приміщень та інженерних мереж незадовільний; відсутні необхідне технологічне устаткування й відповідні умови роботи для обслуговуючого персоналу і пасажирів,  пропускна здатність аеровокзалу у години пік недостатня, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент промисловості та розвитку інфраструктури ОДА повідомляє, що наразі до будівництва залучені приблизно 200 осіб. Головний підрядник «Альтіс-Констракшн» виконав виготовлення фундаменту, вмонтування паль та збирання каркасу будівлі на 97%. На теперішній час здійснюється підведення комунікацій: теплопостачання, електрики, водовідведення. Розпочато будівництво пожежного резервуару, будівлі насосної та котельні. У серпні буде здійснено будівництво трансформаторної підстанції. При цьому планується, що в поточному місяці стадія готовності об’єкта сягне 30%. Орієнтовна дата закінчення будівництва згідно з графіком - 27 грудня 2019 року.

- Збудувавши новий термінал, наш регіон збереже відповідність аеропорту Запоріжжя категорії регіональних аеропортів пріоритетного розвитку, яким дозволено обслуговування міжнародних авіаперевезень у цілодобовому режимі. Не менш важливими є поліпшення рівня культури обслуговування пасажирів  аеровокзалу, збільшення пропускної здатності аеропорту до 360 пасажирів на годину, а також можливість залучення до співпраці нових авіаперевізників, авіакомпаній та туристичних агенцій, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області