Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За фінансової підтримки з обласного бюджету буде реалізовано два бізнес-проекти

23 серпня 2018 - 15:17

У рамках заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2017-2018 роки в облдержадміністрації відбувся конкурс з відбору бізнес-планів. На розгляд конкурсної комісії було представлено три бізнес-плани.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, на реалізацію найкращого бізнес-плану з обласного бюджету буде надано 500 тис. грн. на пільгових умовах, тобто розмір плати за користування фінансовою підтримкою становить 12 % на рік або 1 % щомісяця від  наданої суми.

За результатами обговорення конкурсна комісія обрала проекти двох учасників, які отримають з обласного бюджету по 250 тис. грн. Це: проект «Розвиток садівництва та ягідництва. Вирощування та переробка ягід кизилу» Сергія Ольшанського та проект «Виготовлення оновленого асортименту дитячого одягу та білизни з якісної сировини» підприємства ТОВ «ВКФ «Надія-Грандекс», який презентувала генеральний директор компанії Ірина Кобякова.

Бізнес-план Сергія Ольшанського передбачає придбання італійського обладнання для обробки кизилового саду, облаштування якого вже розпочато за рахунок власних коштів. Підприємець уже вклав 3 млн. грн. Наразі цей кизиловий сад, який є найбільшим у  Європі, нараховує близько 11 тис. дерев та 20 сортів кизилу. Плантація отримала сертифікацію як органічна. За словами підприємця,  кизил зацікавив іноземних партнерів, які, зокрема, готові купувати кизиловий джем, соуси, соки та іншу кизилову продукцію українського виробництва. Вихід на зовнішні ринки та створення кизилового кооперативу став вирішальним фактором у визначенні переможця.

Ірина Кобякова під час  презентації бізнес-плану підприємства акцентувала увагу на розробці нової колекції одягу для дітей дошкільного та шкільного віку. На сьогодні асортимент продукції включає піжами, комплекти, нічні сорочки, натільну білизну, спортивні костюми тощо. Підприємством уже зроблено першу поставку оновленого асортименту продукції до торговельної мережі «Епік», з якою планується підписання довгострокової угоди про співпрацю. На реалізацію  цього бізнес-плану також буде спрямовано 250 тис. грн. власних коштів.

Відтак, фінансова підтримка з обласного бюджету різнопланових бізнес-проектів надасть новий поштовх для розвитку таких важливих для економіки області галузей як сільське господарство та легка промисловість, а також дозволить створити нові робочі місця.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі