Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі Більмака продовжують відстоювати перейменування свого селища

3 вересня 2018 - 15:39

Під час проведення чергової прямої телефонної лінії контактного центру облдержадміністрації на звернення жителів області відповідала представник  секретаріату  Уповноваженого  Верховної  Ради України з прав  людини  у  Запорізькій області Олена Демєнєва.  Прикметність цього прямого зв’язку в тому, що переважна більшість дзвінків надійшла від жителів селища Більмак.

Уже другий рік поспіль  жителі Більмака виборюють право на перейменування свого селища. Понад 100 звернень з цього приводу надійшло за цей час до обласного контактного центру.

На сьогодні депутати Запорізької обласної ради  підтримали пропозицію громадян щодо перейменування смт. Більмак і Більмацького району та  направили  відповідне  клопотання до Верховної Ради України, як того вимагає законодавство. 

Крім цього, в липні 2018 року громадяни вже зверталися на пряму телефонну лінію до Олени Демєнєвої, яка  порадила донести це питання до секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.  

Сьогодні ці ж заявники знову телефонували, щоб  дізнатися «долю» їх звернення. Олена Дємєнєва надала роз’яснення про те, що відкрито провадження по колективному зверненню від жителів смт. Більмак та декількох індивідуальних. Наразі триває перевірка.

Заявники дуже болісно реагують на будь-яку інформацію та попереджують про те, що перекриють трасу Запоріжжя – Маріуполь.

Це питання дійсно важливе для них, тож  шукають підтримку у  всіх гілок влади. Адже зміна назви селища з  Більмак на Кам’янку повинна зняти  напругу в громаді та заспокоїти жителів усього району.

Довідково. Поставити запитання та повідомити про проблеми всі охочі мають можливість за єдиним номером телефону: 0-800-503-508, з понеділка по п’ятницю з  8.00 до 17.00. Графіки проведення прямих телефонних ліній у рамках проекту «Влада на зв’язку з громадськістю»  можна переглянути на сайтах обласного контактного центру http://okc.zoda.gov.ua/, облдержадміністрації  http://www.zoda.gov.ua/, обласної ради   http://zor.gov.ua/.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області