Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші породіллі у Запоріжжі отримали «пакунок малюка»

17 вересня 2018 - 15:44

Запорізька область уже отримала першу партію «пакунка малюка» в кількості 346 одиниць,  загальна вартість яких становить  1, 12 млн. грн. 

У числі перших урядові подарунки отримали батьки новонароджених в обласному перинатальному центрі, які їм вручили заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко. 

- З вересня цього року українським урядом уперше запроваджено такий вид допомоги для новонароджених -  «пакунок малюка». До нього входять найнеобхідніші речі для немовляти, а також друковані матеріали для мами з інформацією про догляд за немовлям. Коробку з-під речей можна буде використати як люльку для малюка. Соромитися цього не треба. Така практика поширена в європейських країнах. Орієнтовна вартість одного бебі-боксу – 5 тисяч гривень. При цьому це зовсім не вплине на суму виплати при народженні дитини, а буде додатковою допомогою, - пояснив молодим мамам Едуард Гугнін.

Пологові будинки передали до управлінь соціального захисту населення  області заяви щодо отримання  «пакунка малюка» від мам, які народили дітей, починаючи з 1 вересня 2018 року, і не могли отримати  в пологових будинках через відсутність у наявності «пакунків малюка».

За даними соціального захисту населення облдержадміністрації,  перша партія «пакунка малюка» в кількості 346 одиниць призначена мамам, які народили дітей починаючи з 1 вересня 2018 року та виписалися  з пологового будинку. Найближчим часом передбачається отримання другої партії «пакунків  малюка»  у кількості 734 одиниці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області